Kategori Arkiver: Mad

Mad – Her finder du alt om mad og gastronomi skrevet på Madmagasinet. Alt om de klassiske råvarer, til fashionable restauranter.

Kantarel (grov grøntsag)

Kantarel (grov grøntsag)

Kantarel (grov grøntsag) Kantarel (Cantharéllus cibárius) er en meget fin spisesvamp, som høre under kategorien grove grøntsager. Det gør den fordi den har et højt indhold af kostfibre. Faktisk har den hele 5 gram kostfibre pr 100 gram. Kantarellen har også et højt indhold af A-vitamin beta-caroten og indeholder mineralet Kalium. Kantareller har en god […]

Muslingedog gammel spise med nyt fyld.

Muslingedog

Ny udgave af hotdoggen hitter blandt borger i Løgstør, nemlig Muslingedoggen som er en hotdog med muslinger. Det er hotdoggen, som består af pølse, ketchup og agurkesalat som er skiftet ud med muslinger, mayonnaise og purløg. Og dermed blevet til Muslingedog en spise som er blevet taget godt imod også af personer som normalt ikke spiser muslinger […]

Byg dit eget Honningkagehus

Til julen hører der mange traditioner. En af de få traditioner, som endnu ikke er ret udbredt i Danmark er honningkagehuset. Flere og flere børnehaver og skoler tager nu denne tradition til sig. At bygge sit eget honningkagehus kan godt lyde som en stor mundfuld for de fleste børnefamilier, og det er nok også den […]

Nytårsmenu Laksesalat med blomkål

Nytårsmenu forretter Denne lette opskrift er god, hvis man har mange retter at skulle have forberedt. Den er god at have lavet i forvejen, men er også hurtig at sammensætte. Man kan have alle ingredienserne forberedt ingen sammensætning af retten. Laksesalat med blomkål Denne lette lækre forret svare til ca. 2 personer. Den er nem […]

Nytårsmenu Fransk chokoladekage

Denne ret er et godt alternativ til den traditionelle nytårs dessert. Hos mange mennesker er det en tradition at servere enten citronfromage eller fløderand. Denne lækre franske chokoladekage vil få dine gæsters tænder til at løbe i vand og bede om et ekstra stykke. Desserten kan serveres som den er eller serveres med almindelig vaniljeis. […]

Nytårsmenu Svinemørbrad med estragon flødesovs

Nytårsmenu hovedretter Denne ret er beregnet til 4 personer. Retten kan både anvendes som hovedret og forret. I dette tilfælde er det en lækker hovedret til nytårsmenuen 2013. Start med at skære din svinemørbrad til. Fedtet og senerne skæres fra, da det er ubehageligt at tygge på. Herefter skæres svinemørbraden i stykker, så de har […]

Nytårsmenu Tigerrejer på spyd

Nytårsmenu forretter Dette er starten på en serie af forslag på alternative nytårs retter. Alle danskere kender enten torsken eller hamburgerryggen, som den sædvanlige nytårsmad. Madmagasinet vil nu komme med lækre forslag til, hvordan du kan stikke ud af mængden og gøre din nytårsmenu speciel og unik. Tigerrejer på spyd Det er vigtigt at tigerrejerne […]