Subscribe via RSS Feed Følg os på Google Plus Connect on LinkedIn Føls os på YouTube

Desserter

Nytårsmenu Fransk chokoladekage

Nytårsmenu Fransk chokoladekage

Denne ret er et godt alternativ til den traditionelle nytårs dessert. Hos mange mennesker er det en tradition at servere enten citronfromage eller fløderand. Denne lækre franske chokoladekage vil få dine gæsters tænder til at løbe i vand og bede om et ekstra stykke. Desserten kan serveres som den er eller serveres med almindelig vaniljeis. […]

Læs mere »

Pandekager med nougatcreme og friske bær

Pandekager med nougatcreme og friske bær

Jeg har kreeret hjemmelavet konfekt i julen og havde lidt nougat tilovers. Derfor vil jeg tilberede pandekager med nougatcreme og friske bær. Hjemmelavet nougat: 50 g. hasselnødder 150 g. flødechokolade 100 g. palmin 75 g. flormelis 3 spsk. skummetmælkspulver 1 tsk. kakaopulver Rist nødderne på en tør pande. Ryst panden godt, mens nødderne ristes, så […]

Læs mere »

Thanksgiving

Thanksgiving

Thanksgiving er en amerikansk tradition og blev fejret første gang i St. Augustine, i staten Florida, for 450 år siden. I dag fejres den både i USA og Canada, men på to forskellige datoer. Der findes utallige historier om dens oprindelse, så jeg vil afholde mig fra at “finde” den rigtige, men blot fortælle, at […]

Læs mere »

Sachertorte i forklædning

Sachertorte i forklædning

Jeg elsker simpelthen Sachertorte og her til nytår besluttet jeg at bage den originale, men pyntet på en ny måde. Inden i er det den bedste fluffy chokoladekage du kan tænke dig, med mørk chokolade smag, men ser bare anderledes og sjov ud synes jeg. Opskrift – Sachertorte 130 g smør 125 g mørk chokolade, […]

Læs mere »

Ris a la mande med vilde ris og hvid chokolade

Ris a la mande med vilde ris og hvid chokolade

Hvad enten vi vil det eller ej, så er det ved at være jul. Vejrguderne vil måske endda give os en hvid én af slagsen. Tidligere har Lars Bachmann andetsteds på hjemmesiden præsenteret en risotto med hvid chokolade. I forlængelse heraf vil jeg gerne  bidrage med en ris al a mande, som er “lidt anderledes” […]

Læs mere »

H. C. Lumbye kage

H. C. Lumbye kage

1. januar 2010 sad jeg og så den klassiske nytårskoncert fra Wien. Koncerten sluttede af med “Champagne-Galoppen”, som ekstranummer. Kommentatoren fortæller så, at 2010 er 200 året for H.C. Lumbyes fødsel. Derfor beslutter jeg at finde på en kageopskrift for at hylde ham. Selvfølgelig skal han have en dansk kage opkaldt efter sig. Den danske […]

Læs mere »

Hvad man kan få ud af en kasse Appelsiner!

Hvad man kan få ud af en kasse Appelsiner!

I torsdags fik jeg en ekstra kasse leveret med min faste kasse fra Aarstiderne – denne fuld af spanske modne spiseklar appelsiner og forskellige clementiner. Meget charmerende var der stadig stilke og blade på en del af dem. Min tanke med, at bestille kassen var, at jeg udover, at nyde en del af dem au […]

Læs mere »

Konfekt m.tørret frugt

Konfekt m.tørret frugt

Her opskrifter på to slags konfekt med forskellige tørrede frugter, en mørk og en hvid udgave. Man kan sagtens komme andre tørrede frugter i, end dem jeg har valgt, og dekorere konfekten yderlige – det er kun fantasi og smagsløg der sætter grænser! “Arabian bites” – ca.35 stk 300 gram marcipan 6 dadler uden sten […]

Læs mere »

Kransekage-konfekt a´la orange

Kransekage-konfekt a´la orange

Her er nogle små kransekage-konfekt kager, som vil gå godt sammen med en tår glögg, eller som kan serveres sammen med lidt forskelligt konfekt. De har et lille pift af orangesmag, som gør dem meget friske i smagen. Kransekage konfekt a´la orange” – ca.25 stk 300 gram marcipan 100 gram rørsukker 2 tsk honning 1 […]

Læs mere »

Belgiske vafler

Belgiske vafler

Det første møde Efter jeg var blevet student midt i halvfemserne rejste jeg et år til Bruxelles som au pair. Her mødte jeg en pige som viste mig rundt i byen og som introducerede mig til diverse kulinariske, belgiske oplevelser. Blandt andet lærte hun mig at det bedste i Verden, en kold dag på strøgtur […]

Læs mere »