Kategori Arkiver: Forretter

Nytårsmenu Laksesalat med blomkål

Nytårsmenu forretter Denne lette opskrift er god, hvis man har mange retter at skulle have forberedt. Den er god at have lavet i forvejen, men er også hurtig at sammensætte. Man kan have alle ingredienserne forberedt ingen sammensætning af retten. Laksesalat med blomkål Denne lette lækre forret svare til ca. 2 personer. Den er nem […]

Nytårsmenu Svinemørbrad med estragon flødesovs

Nytårsmenu hovedretter Denne ret er beregnet til 4 personer. Retten kan både anvendes som hovedret og forret. I dette tilfælde er det en lækker hovedret til nytårsmenuen 2013. Start med at skære din svinemørbrad til. Fedtet og senerne skæres fra, da det er ubehageligt at tygge på. Herefter skæres svinemørbraden i stykker, så de har […]

Nytårsmenu Tigerrejer på spyd

Nytårsmenu forretter Dette er starten på en serie af forslag på alternative nytårs retter. Alle danskere kender enten torsken eller hamburgerryggen, som den sædvanlige nytårsmad. Madmagasinet vil nu komme med lækre forslag til, hvordan du kan stikke ud af mængden og gøre din nytårsmenu speciel og unik. Tigerrejer på spyd Det er vigtigt at tigerrejerne […]

Et bud på en nytårs velkomst menu…

Imens man ser Dronninges nytårstale nytårsaften, med et glas i hånden, eks vis en rigtig god tør champagne, kan man servere lidt forskellige hapsere til. Mit bud er tre-fire forskellige Crostini, dadler i svøb og lækre oliven. Crostini: Ciabatta, eller andet hvidt brød, skæres i skiver og ristes på grillen, i ovnen eller på en grillpande. […]

Tunsalat med chili/appelsindressing

Tidligere skrev jeg her på hjemmesiden artiklen “Sænk dit blodtryk med en kostomlægning”, som handlede om at sænke sit blodtryk ved at adskille kulhydrater og proteiner i kosten. Jeg proklamerede i den forbindelse, jeg efterfølgende ville offentliggøre egne opskrifter her på siden. Det løfte agter jeg selvfølgelig at holde. Derfor kommer der her et forslag til […]

Kalamari – som kun grækerne tilbereder den

Der er dømt ferie, der er dømt Grækenland, der er dømt livsnydelse. Om det er fastlandet eller det græske øhav. Mulighederne er mange. Efter en dag med strandture, antikke eller moderne seværdigheder, trænger man til noget at spise og drikke. Så gælder det om at undgå turistfælderne. Det gør man ved at bruge sine øjne: […]

Mutzu æbler fra Kildebrønde frugtplantage.

Søndag var en af de sidste dage hvor det stadig var muligt selv at plukke æbler i Kildebrønde frugtplantage. Jeg fandt derfor gummistøvlerne og en kurv frem, og smuttede af sted for at plukke æbler. Det var muligt at plukke Jonagold og Mutzu, og da jeg elsker Mutzu æblerne blev kurven fyldt med dem. Mutzu […]

Sænk dit blodtryk med en kostomlægning

I foråret 2009 annoncerer kostvejleder Lene Hansson og læge Peter Norsk efter forsøgspersoner til et projekt med blodtrykssænkende kost. Jeg melder mig, og forsøget går i gang. Efter 6 uger med min almindelige kost, får jeg målt mit blodtryk til 154/94. Efterfølgende skal jeg så følge de 8 kostråd i 6 uger og herefter have […]

Catalansk middag når F.C. Barcelona gæster Parken

Den 20. oktober gæstede fodboldspillerne fra FC København Camp Nou, hjemmebanen for F.C. Barcelona, og slap derfra med æren i behold. Der er helt sikkert lagt op til et spændende retur opgør, når de spanske mestre kommer til København. For at lægge op til en perfekt fodboldoplevelse, kan man passende starte med en katalansk middag. […]