Kategori Arkiver: Vin

Alt om vin – Madmagasinet skriver om vin. Hvilken vin passer til mad? Hvilken vin er bedst til prisen? Find svaret på det og mange andre ting om vin på Madmagasinet.

Glögg a´la Café Åbenrå

På det hedengangne Café Åbenrå, med den besynderlige adresse Åbenrå i København, fik jeg for en del år siden serveret den bedste glögg! Café Åbenrå lavede sin egen glögg essens, og kom rosiner i portvin, ét helt år før jul! Som ejeren sagde til mig;” …så er du jo alligevel igang med alle krydderierne osv” […]

Beer Geek Brunch Islay Edition – en luksus imperial oatmeal stout fra Mikkeller

Jeg stiftede bekendtskab med bryggeriet Mikkeller allerede i dets begyndelse, og må sige at deres øl aldrig skuffer…. det er øl i særklasse! Mikkeller er et dansk bryggeri der har vundet stor anerkendelse, ikke alene i Danmark, men også i udlandet. Mikkeller har et eget øl-udsalg i Dannevirkegade på Vesterbro, og nu også egen bar […]

Frem med bourgognen!

Hvad siger du til at dele din bedste bourgogne med ligesindede? Så prøv en novemberaften på Café Huks Fluks. Den 3. november kl. 1900 er der bourgogneaften på Café Huks Fluks på Gråbrødre Torv i København. Jasper Morris, Master of Wine og forfatter til bogen “Inside Burgundy – The vineyards, the wine & the people” […]

Sådan smager man på vin

Hvordan skal man starte en smagning? Det er et godt spørgsmål. Der er nogle ret simple spilleregler for at få en succesrig smagning. I de fleste tilfælde for private smagninger afholder man det om eftermiddagen, enten efter arbejde eller om aftenen. Det er teknisk set en fejl. Du har fået så mange indtryk igennem hele […]

Vin til vildt

Med efterårets komme starter jagtsæsonen. Ifølge jagtloven er det tilladt at jage vildt fra den 1. september og frem til den 31. januar. Begge dage inklusive. I denne periode må man skyde vildt, forudsat selvfølgelig, man har et jagttegn. Vildtkød er modsat, hvad mange tror, magert kød. Derfor skal det tilberedes med omhu. For hård […]