Verdens bedste brød – Langtidshævet

FOTO: Kvalimad.dk

Jeg har aldrig været den store bager, men jeg elsker godt brød. Jeg fandt denne super simple opskrift på verdens bedste brød på kvalimad.dk, og den var så nem og enkel, at den måtte jeg bare prøve med det samme.

Opskriften består udelukkende af:

  • ½ liter vand
  • Gær (På størrelse med en ært)
  • 2 tsk. salt
  • 1 liter mel

Jeg har en gammel støbejernsgryde med låg som jeg bagte mit brød i, og det blev helt fantastisk. Der gik faktisk ikke mere en et par dage, så måtte jeg lave en portion til.

Kvalimad.dk har lavet den video, som enkelt og nemt forklarer hvordan du laver verdens bedste brød.

7 tanker om “Verdens bedste brød – Langtidshævet

  1. MissMuffin siger:

    Det lyder da helt bestemt som et overskueligt brød at bage-det skal prøves ved lejlighed!

  2. Lars Bachmann siger:

    Det er vildt nemt. Det eneste problem er at man bliver afhængig af det.

  3. Lise siger:

    Hej. Ja, det ser jo ganske simpelt ud, men hvad gør man, når man ikke er ejer af en gammel jerngryde til bagningen?

  4. Lars Bachmann siger:

    Hej Lise
    Du kan også bruge en almindelig gryde med teflonbelægning, bare den kan tåle at gå i ovnen. Ellers må du ud og investerer i en ny gryde.

    Vi har lige nu et tilbud, så hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så kan du få 20% hos http://www.kloverblad.dk

  5. Jonas Gaarde siger:

    Jeg bager kvalimad-brødet tre gange om ugen, bare som det daglige grundbrød. Det er så nemt som at klø sig i nakken, og med økologisk mel og gær koster det 4-5 kroner pr. stk., så der er ingen grund til at lade være!
    Jeg bager i Römertopf, enten den viste opskrift i i en ‘topf i alm. størrelse, eller halvanden portion i den helt store ‘topf. Jeg har også bagt brødet i både emaljerede og uemaljerede støbejernsgryder, men synes leret giver den bedste skorpe og en lidt mere luftig krumme. Min lille Römertopf er glaseret indvendig, den store er ikke. Brødet i den uglaserede bliver en smule bedre end det fra den glaserede, og jeg tror det er den samme effekt som når man bager på en pizzasten. Der er dog en vis risiko for at ‘topfen revner når den 25 gr. varme dej rammer den 300 gr. varme keramik. Det er sket for mig én gang ud af skønsmæssigt 100-150 bagninger. Men jeg bager altså også meget varmt.

  6. maja siger:

    Hæve tid nr 2? Hvad temperatur i. ovnen med eller uden varmluft? Vil da prøve det kan evt grov mel bruges også? Mvh maja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *