Hyggelig madferie – Vil du også blande mad og ferie sammen?

Hyggelig madferie - Vil du også blande mad og ferie sammen? 2

En kombination af ferie og mad, er det bedste. Du rejser for at spise, og planlægger hvor, hvordan og hvad du skal spise. Vi guider dig til, hvad du kan gøre, hvis du ønsker at tage på madferie.

Planlæg ud fra budget

Det er klogt at starte med, at finde ud af hvor mange penge du har til rådighed, til ferien. En madferie kan sagtens gøres budgetvenligt, det kan dog også gøres eksklusivt, men igen, det handler om mængden af penge du har til rådighed.

Godt så, nu har du sikkert fundet ud af, hvor mange penge du har til rådighed. Hvis det er et mindre budget end forventet, kan en tur til Østeuropa måske være noget. Her er der billigt at bo og billigt at spise, sammenlignet med andre lande indenfor Europa. Her kan du opleve spændende eksotisk mad og en formidabel natur.

Hvis du ønsker at tage et lidt dyrere sted hen, kan du tage et ferielån. Så har du mulighed for at tage på din hyggelige madferie, og så kan du betale tilbage løbende senere. Herved kan du tage på mere eksklusive madrejser, så som lande i Asien eller Nordamerika, mulighederne er mange.

De klassiske madferier

Rom, Paris, Madrid og Lissabon er nogle af de klassiske maddestinationer. Rom med den smukkeste arkitektur, fantastisk pizza, overdådig frisk pasta, lækker og simpel kaffe og selvfølgelig billige, smagfulde og lokale vine. Paris er en af de dyreste men også smukkeste byer, at tage til og bo i. Her får du fantastisk klassisk bistromad, smørstegte krydrede snegle, fransktalende charmerende tjenere og selvfølgelig Eiffeltårnet.

Madrid er kendt for sit evige hurtige tempo, sine skønne restauranter og god tapas og vin. Her kan du også gå ud og feste om aftenen, hvis det er noget for dig. Lissabon er et af de mindre omtalte byer, som på ingen måde skuffer. Her kan du få fantastisk portvin, saftige og bitre oliven og gå rundt i de smukke gader fyldt med bakkede veje.    

Planlæg ud fra aktiviteter på ferien

Du kan også planlægge madferien ud fra de aktiviteter, du ønsker der skal ske. Det kan for eksempel være at du gerne vil have at i samtidig skal vandre, eller at du gerne vil have en stor portion kultur med i feriegryden.

Hvis du ønsker at se en masse skøn natur, kan du eventuelt tage til vores nabolande, for eksempel Norge eller Sverige. Her kan snildt tage en cykel med på rejsen, og gøre det til en madferie, med cykel som transportform. Sverige er kendt for at have nogle sublime restauranter i Stockholm. Hvis du går og mangler en cykel, kan Pedalatleten tilbyde mange forskellige slags cykler i København.

Hvis du er en rigtig vandhund, kan en tur til en de smukke græske øer, måske også være noget. Grækenland er kendt for deres Tzatziki, brød, fetaost og kød. Du kan derfor snildt finde noget lækker mad, med masser af krydderi her!  

Ferie i Danmark

Vidste du at København er kåret som en af de største gastronomiske byer i verden? Hvis du er fra en anden by end København, kan en weekendtur også gøre tricket. Her kan du booke bord på de gode hippe restauranter. Hvis budgettet holder til det, kan du eventuelt prøve nogle af dem med michelinstjerner.

Hvis du ønsker at komme lidt væk fra storbyens stress og jag, kan et spaophold i Danmark måske også være sagen. Her kan du nyde en lækker middag med stranden i baggrunden og spaen til senere. Nyd en afslappende miniferie med kæresten og forkæl dig selv.

En ferie til Bornholm kan måske også være noget for dig og din ledsager. Her kan du nyde den klassiske Bornholmske accent, det smukke hav om den lille ø og røgede sild serveret med god snaps til.

       

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account