Her er alt, du skal vide om hårtransplantation 

Her er alt, du skal vide om hårtransplantation  2

Vi lever i et samfund, hvor vi i høj grad går op i, hvordan vi ser ud. Udseende har stor betydning for vores selvværd og selvtillid. Er du begyndt at miste dit hår, eller mangler du hår i dit ansigt, så er det helt naturligt, at du vil have lyst til at finde en måde at erstatte det på. Om det så er på issen, kinderne eller øjenbrynene, så findes der en løsning. En hårtransplantation kan være med til at give dig dit hår tilbage, så du igen kan få det udseende, som du drømmer om. Hvis du kan nikke genkendende til følgende, så tag et kig på denne side.

Hvem kan få en hårtransplantation?

Alle sunde og raske voksne kan vælge at få en hårtransplantation. Der er dog en række grupper, som man af medicinske årsager ikke kan behandle. Det er:

  • Epilepsipatienter 
  • Diabetespatienter 
  • Personer, som har udbrud af psoriasis

Hvis man har en kardiovaskulær diagnose, kræver det en skriftlig godkendelse fra sin praktiserende læge. Lægen skal nemlig kunne godkende, at der ikke benyttes blodfortyndende medicin i tre dage før og to dage efter behandlingen. 

Hvis dit hårtab skyldes en kræftdiagnose, og du gerne vil have dit udseende tilbage igen, så kan dette først ske et år efter, at kemoterapien er afsluttet. Oftest skal behandlingen godkendes af ens praktiserende læge.

Sidst men ikke mindst er det ikke muligt at få en hårtransplantation, hvis dit hår er af afro-tekstur, da der ikke kan høstes nok hårsække, hvilke vil give en utilfredsstillende hårvækst. Ydermere vil man også kunne opleve at få pigmentændringer i huden. 

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved, at lægen varsomt løsner hårsæk for hårsæk i donorområdet, som i de fleste tilfælde vil være baghovedet. Når nok hårsække er løsnet, implanteres de, en ad gangen ved at skyde et mindre hudområde til side i modtageområdet. Hårsækkene placeres i det øverste hudlag. Derefter kan retningen og vinklen justeres, indtil hårsækken er naturligt placeret i forhold til de øvrige hårsække. Når hårsækken er blevet placeret, vil huden folde sig om hårsækken og holde den på plads i den valgte vækstretning. Det vil give et naturligt og permanent resultat. 

Hvordan er tiden efter en hårtransplantation?

I tiden efter din transplantation er det vigtigt at passe på dit nye hår. Det gør du ved at sove med dit hoved hævet i dagene efter, så der ikke kommer til at samle sig for meget væske i hovedet. På den måde kan man undgå hævelser og kun være udsat for normale bivirkninger.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account