Nyt gratis madmagasin til danskerne

Seertallene for programmerne med Jamie Oliver, Gordon Ramsey og brødrene Price viser med al tydelighed, at flere og flere interesserer sig for kulinariske glæder. Nu kan madglade danskere også finde tips, tendenser, opskrifter og anmeldelser i Danmarks nye gratis madmagasin på nettet.

”…Jeg syntes madmagasinet.dk er et godt initiativ. Et brugerdrevet madmagasin, som henvender sig til en bred dansk målgruppe og samtidig sætter fokus på fødevarer og madkvalitet” – Signe Wenneberg, klummeskribent og foredragsholder.

Et gratis site med en god portion anmeldelser fra restauranter rundt om i Danmark, opdaterede tendensartikler og en mængde lækre opskrifter. Det er ifølge initiativtageren Lars Bachmann opskriften på en succesfuld hjemmeside til madglade danskere. 15. oktober gik Danmarks første virtuelle madmagasin i luften. Ildsjælen bag initiativet understreger, at det nye magasin vil henvende sig til en bred dansk målgruppe:

– Mange madmagasiner fokuserer efter min mening for meget på, hvad der sker i hovedstaden og på gourmetråvarer som foie gras, krabbekløer og jomfruhummere. Jeg vil gerne vise læserne, at god mad ikke nødvendigvis er dyr mad, og også skabe mere fokus på de mange gode restauranter og events vest for Valby bakke, udtaler Lars Bachmann, som er uddannet kok.

For ti år siden skiftede Lars Bachmann kokkeknive og professionelle madtryllerier ud med en karriere i IT-branchen. Passionen for god mad fulgte dog med, og de sidste par år har ideen om at kombinere de to interesser langsomt vokset sig større, og nu var tiden inden til tage skridtet, fortæller iværksætteren:

– Man kan finde både opskrifter, anmeldelser og meget andet om mad rigtig mange forskellige steder i cyberspace, men jeg har i lang tid syntes, at der manglede et sted, der kunne give danskerne én samlet indgang til viden om mad og vin. Det får de nu med madmagasinet.dk, fortæller Lars Bachmann og uddyber:

– Mad – uanset om det spises ude eller hjemme – er noget, vi alle forholder os til. Ja, madlavning som hobby er jo nærmest blevet en folkesport, så jeg er slet ikke i tvivl om, at et site, der samler viden om mad og vin er en god idé.

Madmagasinet.dk bliver bygget op som et almindeligt magasin med en chefredaktør, redaktører og en række skribenter. En væsentlig forskel er dog, at skribenterne er frivillige, som også brænder for ideen om at skabe Danmarks bedste madmagasin på nettet:

– Madmagasinet.dk er – i hvert fald ikke i første omgang – ikke et kommercielt projekt, men noget jeg har stablet på benene, fordi jeg simpelthen selv savnede sådan et site. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det har vist sig, at rigtig mange skribenter også brænder for ideen og vil levere artikler og anmeldelser til sitet. Jeg håber dog også, at donationer og sponsorater med tiden kan dække nogle af udgifterne, afslutter Lars Bachmann.