I anledningen af Fair Trade Kaffe dagen kombinerede jeg en krydderkage som blev intet mindre en fantastisk. Jeg synes lige jeg vil dele den med jer – den er bestemt ikke svær, men smager så vildt godt, at det er en fryd.
Den er ikke sund, så jeg kan ikke selv spise den, men mine gæster synes den var rigtig god, og den bid jeg selv smagte, smagte af meget mere!!
Den smager af jul, af vinter og af en regnfuld efterårsdag – en rigtig lækker kage.
Fair Trade Krydderkage
Rør 175 g smør og 225 g sukker meget godt sammen, det skal blive helt hvidt.
Pisk 2 økologiske æg i, et af gangen – rør godt imellem.
Bland 275 g mel med 1tsk vaniljepulver, 1 tsk bagepulver og ½ tsk natron. Rør det i dejen skiftevis med 2½ dl Økologisk kærnemælk.
Hæld dejen i en smurt springform.
Bland 75 g Rørsukker, 1 spsk Kardemomme, 2 tsk Ingefær og 1 spsk Kanel sammen.
Hæld blandingen oven på kagen og drej rundt i dejen med en ske, så kryddersukkeret fordeler sig, men stadig er synligt i dejen. (Som en marmorkage)
Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter og lad den køle af i formen. Pynt den gerne med appelsinglasur og appelsinskal.
Rigtig god appetit
Kitty
Uhm…den skal bages 🙂