Hi Hat Cupcakes

Disse cupcakes er et lidt større projekt at lave, men rigtig sjovt og med et meget lækkert resultat, der helt sikkert vil vække begejstring.
De lækre chokolade cupcakes har en sød læser sendt til mig, mens ideen med flødebolle-topping oprindeligt stammer fra Martha Stewart.
Har du ikke mod på at lave flødebolle-skummet, så smager de også skønt uden.
I den oprindelige opskrift er der både vanilje- og mandelessens. Jeg ville foretrække dem uden og så måske med lidt vaniljesukker i stedet.

Hi Hat Cupcakes (20 stk)

Chokoladecupcakes:

  • 125 g. blødt smør
  • 375 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • ½ l. kærnemælk
  • 4 spsk. kakao
  • 400 g. mel
  • 2 tsk. natron
  • 100 g god, mørk chokolade (65%)

Skum:

  • 340 g. sukker
  • 1½ pasturiseret æggehvide
  • 50 g. vand
  • 1/4 tsk. vinsyre (fåes i større supermarkeder)
  • ½ tsk. vaniljeessens
  • ½ tsk. mandelessens

Overtræk:
ca. 300-400 g. mørk chokolade ( 65%)

Pisk smør, sukker og vanilje rigtig godt sammen med en elpisker.
Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk til dejen er netop ensartet.
Hak chokolade groft og vend den i lidt mel- så synker den ikke helt så nemt til bunds. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme, men kun halvt op, da de hæver meget.

Dejen er meget tung, så brug silikoneforme eller sæt papirsforme i en muffinplade.
Bag dem ved 175 gr. i ca. 20 min.
Lad dem køle helt af på en rist.

Til skummet kommes sukker, vand, æggehvider og vinsyre i en kogefast skål.
Pisk det sammen med en elspisker til det bliver skummende.
Sæt en stor gryde med vand over og varm op til den småbobler.
Kom den kogefast skål heri, men pas på der ikke kommer vand op i.

Imens massen bobler over vandetbadet pisker du ved højeste hastighed i 12-15 minutter.
Pisk til du får en stiv, fast og sej marengs. Har du et sukkertermometer skal den nå ca. 160 grader.
Kom vanilje- og mandelessens i og pisk den godt igennem. Den skal nærmest “stå” af sig selv.

Lad den køle af et øjeblik inden den kommes i en sprøjtepose med stor tylle.

Sprøjt flødebolletoppe ud på hver cupcake og sæt dem herefter i fryseren 10-15 min.
Imens smeltes chokoladen i microovn eller over vandbad. Skrab den over i en høj beholder.
Tag så dine muffins ud af fryseren og dyp dem hurtigt i chokoladen, så marengstoppen er helt dækket. Lad dem dryppe lidt af, inden de vendes og sættes på et fad.

Når de alle er dyppet i chokolade sættes de i fryseren min. 2 timer inden servering. Skal serveres kolde, så tag dem ud lidt før de skal bruges.

Du kan læse mere om cupcakes her

2 Comments
  1. Lise Pedersen 9 år ago

    Mine tænder løber i vand 🙂

    Jeg ved ikke lige hvor jeg skal skrive herinde, men jeg leder efter nogle opskrifter til OBH´s ismaskine, måske var det en ide at skrive om? http://www.chicalogic.com/da/trendy-gadgets/obh-ismaskine-en-favorit

    Mvh. Lise

  2. Author
    MissMuffin 9 år ago

    Hej Lise

    Jeg kender godt maskinen, men ejer ikke selv den model, så jeg kan desværre ikke hjælpe.
    Så vidt jeg kan huske bragte bloggeren Emily Salomon vidst nogle opskrifter ifm. at hun testede maskinen, så prøv at google hendes blog:)

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2019 Madmagasinet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account