Hummus – Sund, nem og lækker!

Hummus er en klassisk forret som stammer fra Mellemøsten. Navnet hummus kommer fra arabisk og betyder ”kikært”. I dag bruger vi den over hele verden. Den bliver også spist som snack til eksempelvis chips og grøntsager. Hovedsageligt består hummus af kikærtepuré med noget varierende tilbehør. Ofte anvendes tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. Den oprindelige opskrift bestod af kikærtepuré, men i dag findes den i mange variationer, hvilket har skabt en del ballade mellem mennesker i Mellemøsten. Hummus er utrolig lækkert som dip til forret eller den kan smøres på brød, eksempelvis fladbrød, som man gør i Mellemøsten.

1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
Tahin
spidskommen
Frisk presset citronsaft
salt og peber

Kom dåsen med kikærter op i blenderen sammen med hvidløg og en smule olivenolie. Blend godt til massen er ensformig. Tilsæt nu Tahin, som i dette tilfælde kan være lavet på sesamfrø. Krydre med en smule spidskommen, for at give lidt ekstra smag. Tilsæt nu lidt frisk presset citronsaft og noget salt og peber. Nu sætter du igen låget på din blender og blender igen til du har en lækker konsistens. Hummusen er nu klar til at servere eller spise direkte og frisk. Man kan lave hummus på mange måde, man kan eksempelvis også tilsætte pesto, soltørrede tomater eller andre former for lækre krydderier, det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2025 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account