Sund kost mod ADHD

Sund kost mod ADHD er helt klart vejen frem. Men nu har nyere forskning vist at en sund kost rent faktisk kan dæmpe ADHD. Børn med ADHD skal spise mad med mindre fedt og med flere proteiner. Det er en amerikansk undersøgelse der viser fremskridt i kostomlægning.

Selvfølgelig er det vigtigt at alle børn spiser sundt og har det godt. Men nu er man blevet særlig opmærksomme på børn, som lider under ADHD. Flere undersøgelser har faktisk bevist det! Kim Fleischer Michaelsen fra Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernæring ved Københavns Universitet fortæller: – Det er vigtigt at børn med ADHD får en sund kost, og at et tilskud fiskeolie ser ud til at kunne hjælpe nogle af de børn, der ikke har glæde af den medicinske behandling.

Mere præcist bør man skære ned på mættet fedt. Det er det hårde fedt, som man får gennem kød, smør, stegemargarine, pålæg og kokosfedt. Man skal spise godt med proteiner fra fedtfattige fisk og spise mejeri produkter. Ligeledes skal man indtage mange grøntsager i forhold til, hvor maget kød man indtager. Man skal spise frugt godt med frugt. Hvis man skal indtage kornprodukter, som brød og pasta, så er det bedst at vælge fuldkornsprodukter.

I dag arbejder man i Danmark på undersøgelser der minder meget om de amerikanske. De er endnu i gang med at undersøge flere af de ting de allerede har undersøgt i USA. Man er meget interesseret i at finde ud af hvad der præcist gør at en ændring i kosten gør ADHD symptomerne mildere.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account