Food Festival I Aarhus

Food Festival I Aarhus 2

Danmark er et yndigt land og langt om længe har vi danskere fået øjnene op for hvilket herligt land vi har, når det drejer sig om diverse råvare. Det er kun andet år Food Festivallen bliver afholdt. Sidste år besøgte 27.000 gæster festivallen, så man kan vist roligt sige, at det var et rent hit! Årets Food Festival blev afholdt på Tangkrogen i Aahus. Her stimlede en god blanding af madglade danskere, producenter, bloggere, økologiinteresserede og kokke fra ind- og udland sammen, for at dele deres fælles interesse, nemlig mad!

Food festivallen har den vision, at de ønsker, at udbrede et kendskab til den nordiske gastronomi, som omgiver os i den daglige hverdag. Nu er vi endelig alle sammen, ved at få øjnene op for dette. Food Festivallen fungerer for rigtig mange som et mødested. I år var der også et utroligt fremmøde både blandt gæster men også blandt avlere, kokke, forskere og producenter. Her kunne man dele sin nørdede viden og suge nye indtryk til sig i sansernes verden. Den nordiske madkultur sprudler både af passion, kreativitet og bæredygtighed og giver et skønt syn på Danmark fra udlandet.

Økologi
Danmark kan bare noget med økologi, og det er vi stolte af. Men er vi egentlig klar over hvad økologi er? På Food festivallen i år blev der sat stort fokus på økologi, da det er en stor del af vores hverdag. I Danmark køber vi i gennemsnittet økologiske fødevare for over 1.300 kroner om året. Vi er utroligt godt med i den Vestlige verden og det kan vi være stolte af. Vi danskere opfatter ikke økologi som en luksusvare. Vi opfatter det, som en helt almindelig ting, der hører med i hverdagen. Alt dette skyldes to vigtige ting, for det første har vi det røde Ø-mærke, som betyder at vi fik statskontrolleret økologi i Danmark og dermed gav trykhed og sikkerhed for forbrugerne. Derudover kastede vi os tidligt ud i økologien med SugerBrugsen i spidsen. Alt dette er med til at vi er så langt fremme i forhold til mange andre lande i den Vestlige verden. I Danmark er salget af Økologi vokset med 18 % siden 2008, så noget fortæller os at økologi er godt, og at vi går ind for at støtte op om det!

Et andet sted på Food Festivallen var der spot over ”alt godt fra havet”. Her kunne man opleve havets verden og prøve smagsprøver på havets guld. Der var et stort udvalgt af fisk både levende, tilberedte og utilberedte. Der var muslinger, østers og lækre rejer. Havets krydderi blev der også sat fokus på, nemlig tang. Der var forskellige slags tang i flere forskellige krydderier. Børnene stod i kø for at få lov til at smage og synes det var både sjovt og spændende både at smage og røre ved de forskellige ting. Især børnene blev der sat meget fokus på, da de er vores fremtid, og det er vigtigt at de får et godt indblik i den økologiske verden. Derfor var der på pladsen opstillet flere forskellige dyr, så man kunne klappe og nusse. Her var både køer, geder, høns og grise. Det var næsten som at være i et slaraffenland både for voksne og for børn. Der var i hvert fald plads til, at man kunne slippe sanserne løs. Både smagssansen, lugtesansen og følesansen.

Man må sige, at Food Festivallen levede op til det forrige år. Gæsterne stimlede sammen og en uforglemmelig glæde summede over pladsen, da Food Festivallen blev afholdt. Både gæsterne, producenterne og kokkene så glade og veltilfredse ud med årets resultat og de nylige indtryk af madoplevelser.

Vi har uredigeret indsat alle billeder fra vores til til Aarhus Food Festival

 

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account