Kogt Hamburgerryg – Sønderjysk Nytårsmad

Kogt hamburgerryg – Sønderjysk nytårsmad

1½ kg hamburgerryg
2 glas kartofler (forkogte)
sukker
1½ kg kartofler
500 g frossen grøntkål ca.
50 g Smør ca. (stegning af kartofler)
100 g smør (grønskål)
1 dl hvedemel
mælk efter behov
Salt

Fremgangsmåde:
Sæt hamburgerryggen i kog i ca. 1½ time, til den er 75 grader i midten. Skræl kartoflerne og sæt dem i kog i ca. 20 min. før hamburgerryggen er kogt færdig. Tilsæt gerne salt til kartoflerne, da det sikre en fast kartoffel.
Hæld sukker på en pande, så den er dækket af ca. ½ cm lag sukker. Smelt sukker på en høj pande. Sukkeret skal ligge i et jævnt lag og være gyldent ikke brændt. Det er vigtigt ikke at røre i sukkeret under opvarmningen. Når sukkeret er brunligt tilsættes smør. Nu må du røre og blande sukkermassen sammen med det smeltede smør. Sukkermassen skifter nu farve til let gylden. Glaskartoflerne skal afdryppes i en si. Herefter lægges de på panden. Vær forsigtig så sukkeret ikke sprøjter. Sørg for at vende kartoflerne jævnligt, så de får et jævnt lag sukker. Tag dem af varmen når du når et ønsket resultat. Hæld dem op i en skål og rengør panden i varmt vand med det samme, så du ikke risikere at sukkeren sidder fast på panden.

Den frosne grønkål hældes i en gryde med ca. 100 g smør, som smelter ved svag varme. Når smør og grønkål er smeltet tilsættes 1 dl mel. Det kan være en fordel at tilsætte melet gennem en si, så du undgår flest klumper. Rør godt til den har en jævn konsistens. Tilsæt nu mælk til du får den ønskede konsistens. Den originale konsistens er forholdsvis tyk. Smag til med en smule sukker.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account