Her opskrifter på to slags konfekt med forskellige tørrede frugter, en mørk og en hvid udgave. Man kan sagtens komme andre tørrede frugter i, end dem jeg har valgt, og dekorere konfekten yderlige – det er kun fantasi og smagsløg der sætter grænser!
“Arabian bites” – ca.35 stk
- 300 gram marcipan
- 6 dadler uden sten
- 6 tørrede figner
- 25 hele mandler med skal
- ca.200 gram mørk chokolade
- Skær dadlerne i mindre stykker, klip fignerne i små stykker – klip stænglen af.
- Kom dadler og figner sammen med mandlerne i en stavblender med hakkefunktion, og blend det til en ensartet masse.
- Halver marcipanen, og rul den ud mellem bagepapir i to stykker.
- Fordel massen jævnt på den ene del. Læg den anden del ovenpå og tryk kanterne forsigtigt sammen. Skær ud i firkantede stykker.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Dyp konfekt stykkerne i chokoladen, brug evt en dejskraber til hjælp.
- Sæt konfekten på bagepapir til afkøling.
““Exotic dreams” – ca. 20 stk.
- Ca.200 gram marcipan
- Ca.20 gram tørrede ananas skiver
- 20 hele mandler med skal
- Ca.200 gram nougat
- 100 gram hvid chokolade
- Klip ananas skiverne i små stykker sammen med mandlerne i en stavblender med hakkefunktion, og blend det til en ensartet masse.
- Halver marcipanen, og rul den ud mellem bagepapir i to stykker.
- Fordel fyldet jævnt på det ene lag marcipan.
- Skær nougatstykket i to halve, og og læg dem ovenpå fyldet.
- Kom den anden halvdel marcipan over og tryk kanterne forsigtigt ind.
- Skær ud i firkantede stykker.
- Smelt chokoladen over vandbad, og dyp konfekten i chokoladen.
- Sæt konfekten på bagepapir til afkøling.
(Tak til “Isabellas” for inspiration!)