Mad til bryllup? Husk de her vigtige råd og undgå bryllupsstress

Mad til bryllup? Husk de her vigtige råd og undgå bryllupsstress 2

Hvis din store dag nærmer sig, er det selvfølgelig vigtigt, at det bliver et fremragende bryllup, som du kan mindes mange år efter.

Mange ting er selvfølgelig med til at afgøre, om det bliver et mindeværdigt bryllup. Og her dykker vi ned i én af de absolut vigtigste → Maden!

Du kender det måske fra dig selv, og de bryllupper hvor du har været gæst: Hvis maden var et hit, husker du det stadig. Omvendt vil vi gætte på, at du også levende husker de dårlige bryllupsmenuer, du har fået serveret. Og den dårlige mad satte ligesom bare en ærgerlig tone for resten af brylluppet.

Derfor får du her en række gode tips og tricks, hvis du står overfor at planlægge den perfekte bryllupsmenu:

Husk sæsonens råvarer

Det er kolossalt vigtigt, at du bruger de råvarer, der er i sæson, når du skal giftes. Det er der flere grunde til:

 • Friske og lokale råvarer, der er i sæson, smager ganske enkelt bare af mere og dermed bedre.
 • Når du skal lave mad til måske 50-60 gæster, bliver maden en betragtelig post på dit bryllupsbudget. Hvis du bruger sæsonens råvarer, vil det være billigere for dig.

Hvem skal lave maden?

Du skal være meget opmærksom på, hvad for et bryllup du ønsker? Vil du selv halse rundt og lave mad, mens du samtidig underholder og er nærværende med dine gæster? Vil du have maden leveret? Eller vil du måske have en kok til at lave mad til dit bryllup?

Tænk dig grundigt om her, for det er trods alt ikke hver dag, man bliver gift. Det skal være DIN store dag, som du kan nyde i fulde drag i stedet for at stresse rundt.

Flere og flere vælger nu til dags, at få en kok til at lave maden til deres bryllup. Og en dygtig kok kan sagtens kombineres med et bryllup hjemme hos dig. Med ChefMe kan du nemt og bekvemt online leje en dygtig kok, der kan lave maden til dit bryllup.

ChefMe har samlet en række af de dygtigste kokke, der spænder vidt og bredt i deres formåen. Nogle kokke har specialiseret sig i de ‘klassiske’ bryllupsmenuer, med tre separate anretninger, som vi kender det. Andre er fantastisk dygtige til at kreere den mest vidunderlige buffet, der eksempelvis kan tage udgangspunkt i det asiatiske eller franske køkken.

Du kan nemt se de retter, som kokken kan lave og have en dialog med ham eller hende om dine specifikke ønsker. Det er da nemt at gå til!

Indtænk drikkevarer i din bryllupsmenu

Intet bryllup uden god champagne og vine! Alt afhængig af størrelsen på dit bryllup kan det måske betale sig at tage en tur til Tyskland og købe drikkevarer. Ellers er det let at bestille online, hvor du hurtigt kan vælge og få leveret dine drikkevarer alt efter dit behov og budget. 

Andre gode råd til brylluppet

Når nu vi er inde på temaet, er der mange gode råd at indhente forud for den store dag. Særligt for bruden hører man ofte om, at der er mange stressfaktorer forud for den store dag. Derfor har vi samlet et par vigtige punkter nedenfor (til både brud, brudgom og andre nøglepersoner til brylluppet): 

 • Bestil selskabslokalet i god tid. Der kan være rift om buddet på de oplagte lokationer til brylluppet. 
 • Overvej at leje kjoler og smokings. Det bliver i hvert fald hurtigt en tung udgift, hvis I skal investere i helt nye beklædninger. 
 • Hør forskellige frisører, hvordan de kan hjælpe jer med det bedste look forud for brylluppet. Skal I hyre en stylist til brylluppet, eller kan I få ordnet frisuren hos en frisør et par dage før? Det er ting, I kan overveje. 
 • Find hurtigt de rigtige nøglepersoner til brylluppet, som måske kan hjælpe jer med nogle af ovenstående ting, således at brudeparret aflastes.

Efter brylluppet er det tid til bryllupsrejsen. Samlet set kan det hele blive en dyr fornøjelse med mange udgifter. Derfor gør I klogt i at spare op til rejsen i god tid. Hermed kan jeres bryllup spille lige efter netop jeres drømme.

1 Comment
 1. A. Rasmussen 4 år ago

  Hvis man søger hjælp til servering (og evt. madlavning) kan man på http://www.handyhand.dk oprette en “opgave”/gratis annonce, hvori man skriver hvad man søger.

  Jeg brugte det engang til en konfirmation. Det er super smart 🙂

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account