Til dig der overvejer en hjælpende hånd til servering under den næste fest

Der er næsten ikke noget bedre end at blive inviteret til fest. Det skulle lige være at holde den ultimative fest for dem, man holder af. At kunne invitere til en fest, hvor alt spiller, og dine gæster går hjem og husker din fest som den bedste, som de har været med til. Sådan en fest kræver den helt rette menu med lækker og spændende mad. Desuden kræver det, at du som vært kan bruge tiden med dine gæster, og ikke i køkkenet eller opvasken – men hvordan kan det lade sig gøre?

Hjælp før festen

Du har sikkert holdt en fest eller inviteret gæster hjem til middag og fundet ud af, at du brugte det meste af aftenen på at lave mad og rydde op, mens gæsterne hyggede sig uden, at værten var til stede. Det gør ligefrem ikke en fest for mindeværdig, hverken for dig eller dine gæster. Samtidig kan det være stressfuldt at skulle gøre klar til disse gæsters ankomst. Noget som kan frembringe overskud hos værten kan være, at undersøge mulighed for Hjælp til festen. Dette kan for eksempel være hjælp op til festens start. Inviterer I på datterens konfirmation, så er der med garanti en masse borde der skal dækkes samt glas og bestik der skal pudses. Her kan hjælp udefra være en fordel. Altså at få hjælp op til festens start, så I kan fokusere på selv at blive klar til fest, at komme i bad, få det rette sæt tøj på, og få håret og makeuppen til at spille.

Hjælp under festen

Så vel som det kan være stressfuldt at gøre klar op til en fest, så kan det også være stressende at arbejde under festen. Dette betyder ofte, at værten ender med at gemme sig i køkkenet eller opvasken under hele festen. Her kan det være en fordel at anskaffe serveringspersonale. Hjælp til servering og oprydning kan være en kæmpe fordel for værtsparret. Samtidig kan det være imponerende som gæst at komme til en fest, hvor der er personale til at servere og rydde op, så værten kan gøre festen uforglemmelig med sit nærvær.  Samtidig gør et serveringspersonale et godt og hårdt stykke arbejde. De sørger for, at der er vand på bordene, at glasset er fyldt med vin, at intet mangler, og at bordet bliver ryddet efter hver eneste ret, så den næste kan ankomme. De kan også sørge for, at kaffen er brygget inden desserten, at vinflaskerne bliver åbnet eller at brødet bliver skåret og fordelt ud til gæsterne på de forskellige borde.

Hjælp efter festen

En fest kræver også oprydning, desværre. Det kræver at glas bliver ryddet, smidt i opvaskemaskinen og pudset, så de er klar til næste succesfulde fest. Tallerkener skal ryddes, vaskes op og på plads. Skrald skal ud. Ikke mindst skal køkkenet ikke ligne kaos, men være ryddet op og nydeligt. Derfor kan det være en fordel at få hjælp til at afvikle festen. Dem som har overskud til at håndtere et rodet køkken og det affald, som en fest kan producere. At rydde af bordene og vaske op. Et serviceteam kan være en fantastisk gave, så du som vært får mere overskud tilbage. Det behøver ikke at koste en masse at få hjælp til servering og oprydning til en fest. Det kræver heller ikke, at du holder en kæmpe fest. Det kan både være en fordel med personale, hvis du vil imponere den lille, intime fest, men det kan også være til det store bryllup eller konfirmation. Husk, at du som vært skal være sammen med gæsten og vise dit nærvær – du skal ikke være gemt væk i køkkenet.

 

1 Comment
  1. Nyheder 5 år ago

    Tak for en god og “festlig” 😉 artikel 😀

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account