Definitionen af god mad

Lækker gourmetmad med kød, sovs og grøntsager.

Hvad er god mad? Eller jeg kan også spørge, hvad er dårlig mad? Men uanset hvordan man formulere spørgsmålet, så findes der ikke et endegyldigt svar.

Når jeg snakket med folk, og de hører jeg er kok, så er det ikke så sjældent jeg hører sætningen: Så får du garanteret god mad hver dag? – Sidst jeg blev spurgt om det, kom jeg til at tænke på hvordan man definere god mad. Det er ikke lykkedes mig at finde et svar på spørgsmålet.

Vi smager forskelligt, og vi har alle nogle favoritter, livretter, og nogle foretrukne råvarer. Nogle elsker svampe, andre hvidløg, og nogle noget helt tredje. Jeg kendte en gang en kok, som kunne finde på at hente en pose cheeseburgere på McDonalds i pausen.

Men for at vende tilbage til spørgsmålet om jeg få god mad hver dag, vil jeg svare både og.. Jeg har 3 børn, hvor af den ældste er 4 år, og det har en hvis påvirkning på vores madvaner. Til hverdag spiser vi ofte “hurtig mad” (Ikke at forveksle med Fast Food). Hurtig mad er for mig noget der nemt at forberede og hurtig at tilberede. Nogle dage er det en hakkebøf med kogte kartofler, andre dage en let og hurtig pastaret med grøntsager, og sommetider får vi hotdogs eller pizza. Så for mit vedkommende er det ofte i weekenden at der er tid og mulighed for det mere eksperimenterende køkken, og hvor jeg har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af det.

Men når jeg nu ikke selv kan svare, kan jeg jo passende spørge dig – Hvad er definitionen af god mad?

Deltag gerne i debatten ved at ligge en kommentar herunder.

1 Comment
  1. Klidmoster 14 år ago

    For mig er ‘god mad’, mad lavet fra bunden af gode lødige råvarer. Der skal være både hjerne og hjerte bag. Det behøver bestemt ikke være 100% økologisk, men en konventionelt opdrættet kylling vil jeg ikke ha’ på min tallerken. Den bedste mad i verden er dog den der kobles med en oplevelse – det er den mad man husker bedst. Det kan være flutes, paté og solmodne tomater i en grøftekant i Frankrig, den sommer hvor der var ekstra højt til himmelen. Men det kan også være den hjemmelavede middag serveret af gode venner en ganske almindelig onsdag. Bare der er kælet lidt for detaljerne 🙂

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account