Så er det ved at være tid til at planlægge årets stor nytårsmenu. Vi har i Danmark tradition for at spise torsk nytårsaften, men det er vist efterhånden mere undtagelsen end regelen.
Vi på Madmagasinet vil gerne høre hvad din nytårsmenu består af i år, så har du planlagt nytårsmenuen, så skriv i en kommentar hvad den består af, og lad os inspirerer hinanden til denne årets sidste festmiddag.
Forret nr.1: Kammuslinger med blomkål i tre variationer: puré, salsa og blade.
Forret nr. 2: Moules Mariniéres m. brød
Hovedret: Oksemedallion m. kompot af vitelotte kartofler, stegte karl johan svampe og reduceret syrlig rødvinssauce.
Vi er ikke så meget til desserter, så derfor tager vi i stedet to forretter.
Vores nytårsaften kommer til at se sådan ud:
Velkomst: Andelevermousse med tranebærjus, panchetta, fint hakket skalotteløg på små brød
Forret: Cremet hummersuppe med frisk kød fra dansk sort hummer
Mellemret: Fiskecannelloni af røget helleflynder fyldt med torsketartar og grov sennep.
Hovedret: Langtidsstegt panchetta indbagt oksemørbrad med bagte rodfrugter, svampe saute af bøgehatte og portobello, broccolisouffle og tøffelsky.
Predessert: 3 slags europæiske oste (Comté, talegio og brie) med oliven tarpenade og honningglasserede valnødder
Dessert: Chokolade fondant med hindbær coulis og friske bær.
Forret:
Krebsehale-creme på bruchetta-manér med avocado og dild
Hovedret:
Kød (men hvilket??) med kartofler, whiskeysovs, og en god salat
Dessert:
Lagkage med alt det bedste af det bedste. (For der skal også fejres fødselsdag!)
Aften:
Kransekage!