Stil krav om økologi og vind middag hos verdens bedste kok

Facebook-side med økologisk kampagne.

Danskerne er verdensmestre i økologi – når vi laver mad derhjemme. Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening opfordrer nu til at gøre en indsats for økologien uden for egne gryder.

Du har chancen for at vinde en helt unik madoplevelse – en middag for to på Restaurant Geranium i København, som drives af verdens bedste kok: Bocuse D’or-vinderen Rasmus Kofoed. For at deltage skal man udfylde en Ø’klæring, hvor man fortæller, hvordan man vil få mere økologi i den mad, vi ikke laver selv.

Ø’klæringen ligger på www.facebook.com/iloveoko. Det handler om al den mad, vi spiser udenfor hjemmet: I børnehaven, i sportshallen, på caféen og på jobbet. På Ø’klæringen kan man afkrydse eller beskrive, hvilke initiativer, man vil gå i gang med. Alt fra læserbreve i lokalavisen, at få økologi på dagsordenen i børnehaven eller at bede chefen om at indføre øko-kaffe på jobbet, tæller med. Sidst på året trækkes lod blandt alle udfyldte Ø’klæringer om en middag for to på restaurant Geranium, der drives af verdens bedste kok, Rasmus Kofoed.

Vidste du at:
1 liter økologisk mælk sparer 200 liter grundvand for mødet med pesticider
Der er sprøjterester i halvdelen af frugt og grønt som ikke er økologisk
Der er op til 30 % flere vilde plante- og dyrearter på økologiske arealer.

Kom godt i gang og se mere på: www.iloveøko.dk

2 Kommentare
  1. Nada Louise Cay 13 år ago

    Deltager allerede – og ser middagen for mig…;-)
    Dejligt at der er “liv” i dig og sitet igen!

    Mvh LaCucinaNada

  2. Jan Milton 13 år ago

    I den kantine jeg arbejder i overvejer vi at praktiser begrebet “kødforlænger” erstatte 1/3 af kødet i farsretter med grøntsager forbedring af køk-% på ca. 10% disse penge skal direkte geninvesteres i økologi så vi derved kan gøre køkkenet økologisk uden at det på sigt forringer køk-% to fluger med et smæk “sundere gastronomi finaser økologi” ikke dårligt motto

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account