Nu det rusker udenfor, er det godt med mad, der virkelig giver noget varme, og er fuld af vitaminer. Denne kombination, af den lidt rustikke smag fra sammenkogte retter, med lynstegte grøntsager “the wok-way”, er virkelig smagfuld. Jeg anvender ofte laurbærblade, rosmarin og pastinak til sammenkogte retter, men har aldrig brugt disse ingredienser i en wok-ret. Men ved netop at tilsætte dem, fik retten en smag af en vintergryde. Retten en meget nem, at lave og yderst velegnet som hverdags mad.
Jeg brugte flg ingredienser:
- Kalkunbryst
- Gulerødder i forskellige farver
- Pastinak
- Rød peberfrugt
- Broccoli
- 1 lille tørret rosmarinkvist samt 2-3 laubærblade
- 1/4 monsterløg, eller 1 lille alm.løg, gerne rødløg eller andet sødligt løg
- Olivenolie, salt, peber
- 1 dåse kokosmælk
- Karrypasta
- Sød chilisauce
- Evt hakkede hasselnødder, mandler elller hele cashwenødder
- Ris
– Jeg har ikke angivet mængder, da det er afhængigt af temperament; hvor mange grøntsager man kan lide der er i mv.
- Sæt vandet til risene i kog, og tilbered dem samtidig med du tilbereder retten
- Skær kalkunbrystet i store tern
- Varm wokken op, hæld en smule olie i og godt med karrypasta, 3-4 spsk.
- Svits kalkunstykkerne heri. Kødet skal være gennemstegt inden de øvrige ingredienser tilsættes. Kom løget ved.
- Skær imens de rengjorte og skrællede grøntsager ud i meget fine tern. Skær broccoli i små buketter og skyl dem.
- Kom kokosmælk ved kødet, rør rundt og kom rosmarin samt laubærblade ved. Lad det koge op, og skru straks ned.
- Tilsæt gulerødder og pastinak. Lad det simre i et par minutter. Tilsæt yderligere peberfrugt og lad det simre med i et minuts tid.
- Smag retten til med chilisauce, salt & peber.
- Kom tilsidst broccoli i, lad simre max.2 min.
- Drys evt nødder på lige inden servering.