Grove og fine grøntsager

Lidt om Grove og fine grøntsager

Alle mennesker er klar over at det er sundest at spise grønt. Det er vigtigt at spise en varieret kost, som er nogenlunde korrekt sammensat. Specielt hvis man ønsker at slanke sig har kroppen brug for en masse energi, mineraler og vitaminer. Dette får man hurtigst gennem grønt. Grøntsager indeholder også mange fibre og mætter derfor utrolig godt til forskel for junk food. Desuden indeholder frugt og grønt mange kalorier, hvilket er vigtigt når man skal tabe sig. Lige præcis derfor er grøntsager og frugt sunde. Men er der forskel på de forskellige grøntsager og hvilke vitaminer indeholder de forskellige? Dette er også en vigtig del af processen, hvis du ønsker en sund livsstil eller endda at tabe dig.

Man kan dele grøntsager op i fine og grove grøntsager. De fine er eksempelvis Agurk, Majs, Ærter, Salat og Tomat. De fine grøntsager er sunde og man bør ikke stoppe med at spise dem. Men hvis du virkelig ønsker at gøre noget ud af sundheden, kan det anbefales at inddrage de grove grøntsager, som indeholder langt flere fibre og næringsstoffer, hvilket mætter mere. Eksempler på grove grøntsager er; Gulerødder, Kartofler, Løg, Rødbeder, pastinak, Hvidkål og Porrer.

At spise sundt er ikke kun for sjov eller for at tabe sig, men det styrker immunforsvaret og hjælper dig derved med at holde et godt helbred. Hvis man tror, at man ikke har råd til at spise sundt, så kan man godt tro om igen. En rigtig god idé er, at vælge årstidernes grønt, da de er billigst! Årstidernes grøntsager er ikke kun billigere, de indeholder også flere nærringsstoffer, har en kraftigere smag, duft og farve.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account