Bliv klar til grill-aftenerne i det kommende år med en flot terrasse

Sommeren er så småt ved at være ovre, og snart er den kolde efterårs- og vintertid over os. Her er der åbenlyst ikke meget plads og mulighed for at nyde grill-aftenerne under åben himmel. Grill-arrangementerne er ofte nogle af de hyggeligste stunder, vi husker tilbage på fra sommeren. Men er din bolig klar til de gode stunder over sommeren og foråret næste år? Vi gennemgår her, hvordan du kan gøre dig klar til næste år. 

Grill-arrangementer i haven

Har du en have med terrasse? Det er ofte her, de bedste minder skabes. Terrassen og grillen danner en anden scene, end det vi er vant til ved at spise indenfor og gennem det traditionelle mad fra køkkenet. Først og fremmest er den gastronomiske oplevelse noget helt andet, da du får denne her helt særlige smag på dit kød og grøntsager fra grillen. Det er som om, det knaser en smule mere, og at kødet bliver en anelse mere saftigt af at blive stegt på grillen. Denne oplevelse nydes bedst på en flot terrasse i et godt selskab. 

Grunden til at dette indlæg også publiceres i forholdsvist god tid er for at forberede dig, hvis du ønsker optimeringer i din have eller på terrassen, som alt andet end lige vil forbedre dine oplevelser over sommeren næste år. Der kan nemlig være en del planlægning (og evt. opsparing bag dette). Derfor anbefaler vi, at man gør sig overvejelser allerede nu. Det kan være, man får brug for en havearkitekt til udførsel af sine ideer. Det kan i hvert fald også kraftigt anbefales, hvor vi har set eksempler på meget flotte terrasser hos virksomheden DesignHaver. Her bliver de både planlagt, eksekveret og vedligeholdt, som kan være en rigtig god idé for dig, der i høj grad holder af stunderne udenfor. 

Andre gode råd til grillen

Når du griller, bør du særligt være opmærksom på forkulningen af dine madvarer. Det kan nemlig være skadeligt for helbredet, hvis maden får for meget. Det kan dog let undgås ved hjælp af nogle af følgende råd.

  • Du bør altid starte med at skrabe og rense din grillrist inden eller efter brug. På den måde vil du nedsætte sandsynligheden for, at risten stadig har sod siddende, som kan være skadeligt. Grillrens vil effektivt fjerne fastbrændt fedt og sod, og det er meget let at anvende. 
  • Brug marinade på kødet. Dette smager også godt, hvilket bare er en bonus. Marinaden nedbringer faktisk kræftfremkaldende stoffer, så sørg for at få brugt det! 
  • Brug stegetermometer og grill i kortere tid. Dit helbred har bedre af mad, der ikke skal have for lang tid på grillen. Sørg derfor for at bruge stegetermometer og hold godt øje med dit mad, så det ikke får for meget kul. 

Opskrifter til grillen

Selvom det måske ikke er sæsonen til at sidde ude, er der stadig rigtig god grund til at anvende sin grill i efteråret og i vinteren. Mange danskere bruger eksempelvis grillen til at stege flæskestegen til juleaften, da den kan blive ekstraordinært saftig og sprød gennem grillen. Tidligere har vi samlet disse råd her på siden, og ellers kan du finde en masse gode opskrifter til grillen lige her

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse på grillen og terrassen! 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2019 Madmagasinet

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account