Klar, parat – Grill sæson

Efter en lang vinter, som vi har haft i år, skal der ikke meget solskin til, før det kribler i fingrene for at skyde grill-sæsonen i gang. Der er mange lækre måder at grille på, det er kun fantasien der sætter grænser. Er du en af dem, som er gået i gang med slanketips, så skal du endelig ikke lade grillen stoppe dig. Der findes rigtig mange lækre måder at krydre grill-sæsonen på!

Mange mennesker forbinder at grille, med kød der ligger og steger længe på grillen. Grøntsager er mindst lige så lækre og spændende at smide på grillen. Lav eksempelvis grillspyd med forskellige grøntsager og frugter.

 

Undgå at grille grønt med for høj varme, da det kan forkulle de lækre ingredienser.

Behold skrælden på. Ligesom når du steger grøntsager på en pande, går grøntsager let fra hinanden. Derfor kan det anbefales at beholde skrælden på, så der er noget der kan holde sammen på ”kødet”. Skrælden vil ligeledes beskytte og sørge for at grøntsagerne ikke får for meget ”pludselig” varme.

Større skiver giver ligeledes bedre resultat. Smagen samler sig bedre, hvis stykkerne er forholdsvis store. Dels falder de ikke igennem risten.

Brug grillspyd. Dette er en rigtig god måde at holde styr på de lækre grøntsager og frugter. Lige ledes ser maden mere delikat og lækker ud, når den kommer på tallerkenen efter at have været en tur på den varme grill.  Hvis du bruger træspyd, anbefales det at gøre dem våde før grillningen, da det er lettere at få ingredienserne af efterfølgende. Dels undgår du at spydet brænder af.

Hvis du ønsker at bevare den originale smag i dine grøntsager, anbefales det ikke at blande grøntsagerne på spydet. Selvom det ser mere dekorativt ud, anbefales der, at sætte løg på et spyd for sig og peberfrugt på et andet osv.

Smør grøntsagerne og frugterne ind i ren olivenolie. Dette hjælper med at holde smagen. Samtidig giver det grøntsagerne og frugterne en flot brun farve. Ved brug af olie undgår du ligeledes at brænde ingredienserne fast på grillen.

Salt er en god ting. Man ville måske ikke forbinde salt med grillspyd, men lidt salt kan være godt. Som kød giver salten også en mere fremmende smag. Vær dog opmærksom på at lidt salt er godt, ikke for meget. For meget salt vil overdøve smagen.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account