B2 – vitamin

Dansk navn: B2-vitamin (riboflavin)

Alment: B2-vitaminet indgår i enzymer, der er nødvendige for cellernes energiproduktion. Det findes især i mælk, indmad, kød og bælgfrugter. Riboflavin har en kraftig rød-gul (flavus = gul) farve og bruges i denne egenskab som farvestof af industrien. Vitaminet er følsomt over for lys. Den anbefalede tilførsel til voksne er mellem 1,2 og 1,6 mg om dagen, lavere for kvinder end for mænd. Den daglige indtagelse gennem kosten er høj, omkring 1,5-2 mg.Riboflavin bruges til forebyggelse og behandling af riboflavinmangel. Isoleret mangel på riboflavin forekommer stort set ikke, som regel vil der være tale om en mangel på flere af B-vitaminerne, hvorfor en kombinationsbehandling med alle B-gruppens vitaminer vil være at foretrække.

Naturlig forekomst: Mælk er det levnedsmiddel, der yder det største bidrag til kostens indhold af riboflavin. Andre gode kilder er indmad, kød og bælgfrugter.

Funktion: Riboflavin indgår i enzymer, der er nødvendige for cellernes energiproduktion.

B2-vitamin mangel

Mangel: Kliniske B2-vitamin mangelsymptomer, i form af hududslæt, sårdannelser i mundvigene og blodmangel, forekommer næppe i Danmark. (kilde: www.sundhed.dk)

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2023 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account