Teflon pande fra Kløverblad

Teflon pande fra Kløverblad 2

Jeg har nu haft lejlighed til at teste en pande fra Kløverblad i et par dage nu, og i den tid har den været udsat for hakkebøf og kyllingefiletter. Panden har en diameter på 28cm hvilket passer til de fleste emner. Panden virker solid, og har en god vægt. Den er ikke for tung, men jeg syntes heller ikke den må være for let, hvilke den heller ikke er.

Panden har en udmærket teflon belægning, og er med høj kant. Den høje kant gør den velegnet til at lave “wokmad”, og andre ting som skal sauteres, og/eller efterfølgende simre i en sauce.

Panden giver en jævn stegning, og en pæn stegeskorpe, så alt i alt en god og fornuftig pande til prisen. Jeg giver den 7 stjerner, da jeg syntes det er et rigtig fornuftigt køb, og en af de bedste pander jeg har prøvet i den prisklasse.

Set på Kloverblad.dk til kr. 299,95

2 Kommentare
 1. Jerzy Szpilman 12 år ago

  Hej
  Det har været kendt i mange år at teflon (PTFE) afgiver giftige dampe ved temperaturer over 250 gr. C.
  Teflon ( de giftige fluorholdige stoffer) skal være udfaset inden 2015.

  Her er en artikel om emnet (Ingeniøren) fra i går:
  http://ing.dk/debat/128191

  og her fra Bussines.dk:
  http://www.business.dk/foedevarer/din-teflon-kan-vaere-farlig

  Du kan købe billige stålpander og vermebehandle dem (seasoning), så de få en slip-let oveflade.
  Støbejernspande er dyrere og tungere men er super til at fordele varmen jævn og holde på den.

 2. Thomas Lindby 12 år ago

  PTFE er bindemiddel for belægninger og omtales ofte som Teflon (Teflon er blot et registeret mærke) Først når panden er 360 grader varm, kan der udskilles farlige giftgasser fra bindemidlet PTFE – men på et alm. komfur vil denne temperatur ikke kunne opnås. Normal stegetemperatur er overstiger normalt ikke 200 grader, så almindelige forbrugere skal ikke bekymre sig. Teflon er ved at udvikle nye belægningsbindninger som er PTFE fri, da det er under produktionen er ekstreme giftige gasser som frigives.
  Om en pande er af aluminium eller støbejern betyder ikke at belægningen ikke kan være Teflon. En støbejernspande kan sagtens have en teflonbelægning.
  Hvis man ønsker et godt alternativ til pander belagt med Teflon kan man købe en pande med keramisk belægning, som også har samme gode slip-let effekt.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account