Jeg stiftede bekendtskab med bryggeriet Mikkeller allerede i dets begyndelse, og må sige at deres øl aldrig skuffer…. det er øl i særklasse!
Mikkeller er et dansk bryggeri der har vundet stor anerkendelse, ikke alene i Danmark, men også i udlandet. Mikkeller har et eget øl-udsalg i Dannevirkegade på Vesterbro, og nu også egen bar med øl på fad i Victoriagade 8, også på Vesterbro. Øllet forhandles også andre steder, bla i Kihoskh, på hjørnet af Dybbølsgade og Sønder Boulevard, men især Ølbutikken i Oehlenschlægergade har et meget stort udvalg af Mikkeler-øl.
Læs mere om Mikkeller, og find forhandlere på: www.mikkeller.dk
På et af mine, nu desværre alt for sjældne besøg i Kihoskh, faldt jeg bla over denne Beer Geek Brunch – imperial oatmeal stout fra Mikkeller. Ikke just en billig øl, den stod mig i 150 kr, men hold op en fornøjelse! Øllen er en meget mørk stout, som er brygget med en af verdens dyreste kaffe – weasel coffee. Derudover er der det finurlige ved denne stout, at den er lagret på Islay whisky fade i to en halv måned. Dette gør at øllen får både smag og duft af den røgede whisky.
Mikkeller har lavet en serie af stouts lagret på forskellige whisky-fade.
Jeg mener af denne øl skal drikkes let kølig, og gerne nydes efter maden, som en dessert i sig selv. Smagen er svær at beskrive, men er man til stouts, kaffe og whisky, er dette en øl man skal smage! Den er kraftig, og både smagen af kaffe og whiskyens aroma er tydelig. Man kan sige at man får en tre-i-én oplevelse!
Mikkeller skriver selv sådan her om øllen:
“Her er den. Den måske vildeste øl Mikkeller nogensinde har brygget. Den hedder Beer Geek Brunch Islay Edition.
Som de fleste ved, så var Beer Geek Brunch længe under vejs. Mikkel lavede et utal af testbryg før Beer Geek Breakfast’s storebror var født. I disse dage er en whiskyfad-lagret version af Beer Geek Brunch på vej til et par udvalgte danske butikker, bl.a. verdens bedste ølbutik: Ølbutikken og KIHOSKH.
Når jeg indledningsvis skriver at det måske er den vildeste øl Mikkeller nogensinde har brygget, er det fordi Mikkel med denne øl har skummet fløden af fløden. Der er gået en fuldstændig kompromisløs søgen efter det bedste af det bedste forud for tilblivelsen af Beer Geek Brunch Islay Edition.
Øllen bliver brygget på Nøgen Ø i Grimstad, Norge fordi Mikkel mener at deres produktionsanlæg er det absolut bedste til netop denne øl. Kaffen i øllen er den her på bloggen ofte omtalte lortekaffe, der kommer ud af numsen på en væsel et sted i Vietnam. Fadene som denne øl har ligget to en halv måned på, er via gode venner på det skotske bryggeri BrewDog, kommet til Norge fra Islay. Selv den voks flaskerne bliver dyppet i, er den bedste der findes. Og den er således, via gode venner på det amerikanske bryggeri Three Floyds, kommet hjem fra Californien.
Resultatet er til gengæld alle anstrengelserne værd. Den i forvejen yderst velafbalancerede Beer Geek Brunch har i denne Islay Edition fået tilført en røget og fløjlsblød whisky- og egetræsaroma, der blender intet mindre end perfekt med kaffen, humlen og maltsødmen.
Et helt i gennem kompromisløst, unikt og tæskelækkert produkt fra Mikkeller. Og det bedste af det hele er, at der er mange flere fad-lageret lækkerier på vej i disse dage. Meget mere om det og dem i de nærmeste dage – alt sammen lige her på mikkeller.dk.”