Madekspert guider til sæsonens bedste grøntsager: Radiser og nye kartofler

I sommermånederne juli og august skal du benytte lejligheden til at spise nogle af de fantastiske grøntsager, der er i sæson. Gastronomisk chef i HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, har udvalgt to af de bedste grøntsager i sæson, som du her kan blive klogere på; radiser og nye kartofler.

Radiser:

Den runde radise findes i flere forskellige former og farver, og kan tilberedes med flere metoder. Mange kender de mest almindelige radiser, som er røde og hvide, men der findes også sorte og grønne radiser. Vidste du, at wasabi faktisk fremstilles af en bestemt slags radise?

Når det kommer til madlavning, er et tip at stege radisen i stedet for at spise den rå. Ved stegning ændres radisens ellers pebrede og let krydrede smag, og der opstår i stedet en naturlig sødme. . Et andet tip er at lynsyltede friske radiser: Lav en lage af lige dele sukker, vand og eddike og hæld den over halverede eller skiveskårne radiser og lad trække 30-60 min.

Radiser forbliver friske i køleskabet i op til fem dage – men glem ikke at fjerne toppen, da det forlænger levetiden.

De tre bedste smagskombinationer med radiser:

  • Ost – for eksempel rygeost. Radiser er en klassisk ingrediens i rygeostsalat.
  • Fisk – for eksempel røget sild og makrel. Spis gerne med nye kartofler og et par skiver af radiser på toppen.
  • Radiser bruges ofte i forskellige typer salater for at give ekstra knas.

Kartofler:

Nye kartofler er for mange forbundet med dansk sommer, da de er i sæson mellem maj og august. For den maksimale holdbarhed er den bedste måde at opbevare nye kartofler på i køleskabet mellem 8-10 grader, gerne i en papirpose. Du kan også opbevare dem et mørkt og køligt sted med god ventilation. Udsættes kartofler for lys, bliver de  grønne.

De tre bedste smagskombinationer med nye kartofler:

  • Purløg eller andre friske løg er perfekt i  en kartoffelsalat.
  • Smørristede kartofler med rosmarin.
  • Sommersalat med krydderurter , nye kartofler og kylling.

Om HelloFresh:

HelloFresh er den førende globale markedsleder på måltidskasser og opererer i USA, Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Australien, Østrig, Schweiz, Canada, New Zealand, Frankrig, Sverige og Danmark. I 2020 leverede HelloFresh over 600 måltider og nåede ud til knap 5,3 millioner aktive kunder. HelloFresh blev grundlagt i Berlin i november 2011 og blev børsnoteret i Frankfurt i november 2017. HelloFresh har kontorer i New York, Berlin, Paris, London, Amsterdam, Sydney, Toronto, Auckland og København.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account