5 tips til at udforske ginnens verden

5 tips til at udforske ginnens verden 2

Dette indhold er sponsoreret

Gin er blevet mere og mere populært inden for de seneste år. I dag findes der således utallige mikrodestillerier, der producerer deres egne gins, ligesom det ligefrem er blevet populært selv at eksperimentere med at lave gin hjemme i køkkenet. Her får du fem tips til, hvordan du kan udforske ginnens verden.

Prøv dansk gin

Som nævnt findes der i dag en lang række spændende mikrodestillerier, og det gælder ikke mindst herhjemme i Danmark. Der sker faktisk virkelig meget på den danske ginscene, og er du vild med den skønne drik, er det oplagt at gå ombord i netop dansk gin. Der findes utroligt mange gode, danske ginner derude, så det er blot om at komme i gang.

Har du mulighed for det, skal du naturligvis lægge vejen forbi et af de danske destillerier, så du kan få indsigt i produktionen. Et kig bag kulisserne får blot ginnen til at smage endnu bedre.

Eksperimenter med forskellige typer gin

Foruden at du kan finde gin fra forskellige lande og områder, gælder det også, at der findes en række forskellige typer gin.

Når du tænker på gin, tænker du sandsynligvis på den klassiske London dry gin. Der findes imidlertid også blandt andet Old Tom-gin og Genever, som er værd at prøve af. Inden for de forskellige hovedgenrer af gin finder du ydermere alverdens forskellige smagsvarianter, så der er nok at gå på opdagelse i.

Leg med garnish og mixer

Gin og tonic er uden tvivl en af de mest populære drinks overhovedet – og med god grund. Men vidste du, at der findes utallige forskellige former for tonic? Blandt andet er der stor forskel på, hvor bitre forskellige tonics er. Derudover gælder det, at der i mange tonics tilsættes en form for smag, som på den ene eller anden måde kan komplementere din gin.

Den mixer, du vælger til din gin, spiller en afgørende rolle for din drinks smag, så prøv gerne at eksperimentere lidt. En tør tonic giver ét smagsudtryk, imens en frugtig tonic kan tage din gin i en helt anden retning. På samme vis kan garnish gøre en verden til forskel. Garnish får nemlig ikke blot din drink til at se smuk ud, men bidrager også indirekte til drinkens smag.

Lav cocktails med gin

Ja, gin og tonic er en klassiker, du ikke går galt i byen med. Det er imidlertid også værd at overveje at lave cocktails med gin. Her får ginnen lov til at træde frem på en helt anden måde, end den gør, når den bliver blandt med tonic.

Typisk blander man gin med friskpresset citronsaft og sukkersirup samt en eller flere andre komponenter, når man laver gincocktails, og det smager himmelsk. Prøv for eksempel en White Lady eller French 75.

Drik din gin rent

Sidst, men ikke mindst, kan du naturligvis drikke din gin rent. Hæld et par centiliter op i et lille glas med isterninger, og sip den. På den måde kan du virkelig smage ginnens forskellige smagsnuancer.

At drikke gin rent er særligt oplagt, hvis der er tale om eksempelvis en sloe gin eller en anden type frugtig gin, som har lidt sødme over sig. Har du fået fingrene i en form for ginlikør, kan en sådan naturligvis også drikkes rent, og er du helt hardcore, gælder det også for alle andre former for gin.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account