Hold den gode julefrokost – dette skal den indeholde

Hold den gode julefrokost – dette skal den indeholde 2

Juletiden er snart ovre os. Dette betyder, at mange skal til at holde julefrokoster igen. Det gælder både for familie, venner og virksomheder. Hvad end man skal holde en mindre frokost for familien og vennerne, eller man skal holde det helt store for sit firma, så er der nogle ting, en julefrokost ikke kan undvære. Det er for eksempel den gode traditionelle julemad. Vil du holde en god julefrokost? Så skal du bare læse med her!

Den gode mad er essentiel

Den traditionelle julefrokostmad som typisk består af blandt andet brune kartofler, and, flæskesteg, sild og tarteletter, er essentiel for at holde en god julefrokost. Men dette betyder ikke, at alt skal laves på den samme traditionelle måde. Man kan prøve at eksperimentere lidt med tilberedningen eller tilbehøret. På den måde kan man udfordre sine smagsløg lidt, i stedet for kun at spise den samme typiske mad hvert år. Derudover kan det være en god idé at orientere sig om sine gæster. Er der nogle, der ikke spiser animalske produkter? Er der nogle, der ikke spiser bestemte former for kød? Kend dine gæsters behov, tag hensyn og sørg for at der er noget at spise til alle. På den måde kan du tage dig godt af dine gæster og få alle til at føle sig velkomne, så alle kan have en god (og mæt!) fest.

Lokaler og oppyntning

En anden vigtig ting at have styr på er lokaler. Dette er måske ikke nødvendigt til mindre julefrokoster, som julefrokoster med familien eller vennerne. Det kan selvfølgelig også være, at man har en rigtig stor familie eller vennekreds og derfor også får brug for lokaler. Til firmajulefrokosten kan det dog hurtigere blive aktuelt, at man er nødt til at leje nogle lokaler. Det er en god idé at leje lokaler, der ligger nogenlunde centralt, så der er masser af transportmuligheder, sådan så det ikke bliver for svært for dine gæster at komme dertil. Derudover er det vigtigt at få pyntet op. Dette giver en god stemning, det er pænt og så får det folk i godt humør. En rigtig julet borddækning kan også være vigtig, sådan så man ikke er i tvivl om at det ikke handler om en hvilken som helst frokost, men det handler altså om en julefrokost!

Opbevaring af drikkevarer

Hvis jeres lejede lokaler ikke har en bar eller lignende, hvor I kan opbevare jeres drikkevarer, kan det være en idé at anskaffe sig et køle fryseskab. Det behøver ikke nødvendigvis at være et helt stort et, men måske et mindre kan gøre det. Der kan man så opbevare noget af ens drikkevarer, og så have resten af dem udenfor, da det jo højst sandsynligt er koldt nok til at stille noget udenfor. Når resten af ens drikkevarer står udenfor, kan man løbende fylde køleskabet op, sådan så der er kolde forfriskende drikkevarer klar hele tiden.

Underholdning til festen

Det er vigtigt med en god underholdning til frokosten. Der er god musik en nødvendighed, gerne med en playliste af de ultimative juleklassikere som ”Last Christmas” og ”Jul – det’cool”. Det giver en god baggrundsstøj som er hyggelig og får gæsterne i godt humør. Derudover kan det være en idé at finde på nogle selskabslege. Som for eksempel at gemme opgaver under folks tallerkner og få dem til at udføre dem i løbet af frokosten. Det kan være opgaver som at holde en tale eller skåle hele tiden eller lignende. Det er dog vigtigt at man husker på, at nogle måske ikke har det godt med for eksempel at skulle holde en tale. De oplever måske endda en form for angst, hvis de skal tale foran folk. Så derfor er det vigtigt at mærke stemningen, og sørge for at alle hygger sig og har det godt. 

Så hvis du vil holde en fed julefrokost, så er det en idé at følge disse gode råd. God Jul!

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account