Mit første besøg på en Michelin restaurant – men bestemt ikke det sidste. Kokkeriet ligger på Kronprinsessegade i København, og har en velfortjent Michelin stjerne. I følge Kokkeriet har de ambitioner om at holde prisen nede på et niveau hvor alle kan være med, og da jeg besøgte Kokkeriet kostede 4 retter kr. 700, 6 retter kr. 900 og 8 retter kostede kr. 1.100.
Restauranten er rigtig hyggelige med store borde hvor man ikke føler sig klemt. Tjenerne var yderst opmærksomme, venlige og altid lige i nærheden uden at være pågående.
Kokkeriets varemærke er at lave deres egen fortolkninger af gamle danske klassikere. Vi valgte en 8 retters menu som bestod af følgende “danske klassikere”
- Engelsk Bøf
Gravad okse, syltet agurk, sprøde og bløde løg - Havregrød
Havgus, rå jordskok, Karl Johan og kastanje - Skidne æg
Pocheret æg, knoldselleri, muslingesaft & sennep - Surkål
Torsk, sur samt salt kål & røget rogn - Benløse fugle
Slethvar, røget marv, gulerod & persille - Biksemad
Rødbeder, dyreskank, kartoffelkompot & luftig bearnaise - Gammel dansk
Due, skorzoner, nød, champignon & lakrids - Brunsviger
Brødparfait, saltet karamel, kirsebærvin, nougatine & sorbet
En sjov og gastronomisk oplevelse, at opleve disse danske klassiske retter i en ny fortolkning. Både visuelt og smagsmæssigt var det en oplevelse der bestemt var en Michelin stjerne værd.
Så kunne du tænke dig en gastronomisk oplevelse over det sædvanlig, kan jeg varmt anbefale en aften på Kokkeriet.
Besøg Kokkeriets hjemmeside her (Følg dem på Twitter, Instagram og Facebook)
Læs også:
- anmeldelse på Valdemarso.dk
- Adam Price anmelder Kokkeriet for Politiken