Gode nyheder for studerende

Gode nyheder for studerende 2

Man kan komme med mange årsager til, hvorfor vi danskere er heldige med det land, som vi bor i. En af de gode ting ved at bo i landet er blandt andet, at der bliver tilbudt gratis tandpleje til børn og unge rundt i alle landets kommuner, helt frem til, at de fylder 18 år. Det betyder, at hvis du er bosat i Danmark, så vil behandlinger hos tandlægen foregå gratis på kommunens egne klinikker, fra du bliver født og helt frem til din 18 års fødselsdag. Man har dog altid muligheden for at kunne vælge frit mellem alle tandlægeklinikker, der befinder sig i Danmark. 

Så har man et ønske om at få bestemte særlige behandlinger, som for eksempel tandretning med Invisalign, eller bare et ønske om at komme til en privatpraktiserende tandlæge før man fylder 18 år, så kan det altid lade sig gøre. En af problemerne ved, at tandlægebesøgene er gratis i Danmark, mens man er under 18 år, er dog, at mange unge vælger at skippe tandlægen, efter de er fyldt 18 år. Dog findes der forskellige bud på løsninger, som forhåbentligt kan bidrage til, at flere unge bliver ved med at gå til tandlægen regelmæssigt. 

Nogle tandlægeklinikker er begyndt at tilbyde studierabat

Det er vigtigt, at alle sørger for at komme til tandlægen regelmæssigt. Derfor er der flere tandlæger og klinikker rundt i landet, som forsøger at lave ændringer, der kan være med til, at få flere af de unge danskere rundt i landet til at passe deres jævnlige tandlægetjek. 

Det er også derfor at tandlæge studierabat er to ord, som er begyndt at hænge godt sammen hos nogle bestemte tandlægeklinikker i Danmark. Den største årsag til at de unge mennesker skipper de regelmæssige tandlægebesøg er nemlig, at de enten ikke har mulighed for, eller lyst til, at skulle betale en dyr tandlægeregning. 

Ved at de bestemte klinikker begynder at tilbyde studierabat på nogle forskellige af deres behandlinger, så håber de nemlig på, at det kan være med til, at flere af de unge sørger for at gå til tandlægen noget oftere. 

Det er bestemt ikke alle klinikker, der tilbyder studierabat på nogle af deres behandlinger, men der findes klinikker, som gør det, blandt andet på Frederiksberg på Sjælland. Det betyder naturligvis også, at der kan være penge at spare, hvis man vælger en tandlæge, som tilbyder studierabat. Og det er en stor fordel for alle studerende, som ønsker at spare penge, og særligt hvis man er en ung mand eller kvinde, som indtil nu ikke har prioriteret tandlægebesøgene særlig højt i sit budget. 

Vi kan også gøre som nabolandene

Selvom det i forvejen er flot, at det i Danmark er gratis at blive behandlet hos tandlægen indtil, at man fylder de 18 år, så kan der også være fordele ved at ændre alderen, så behandlingerne hos tandlægen fortsætter med at være gratis lidt endnu, indtil at man kommer et par år ind i tyverne. 

Denne taktik for at få unge mennesker til at passe deres tandlægebesøg fungerer rigtig godt i nogle lande, og vi skal ikke særlig langt væk før, at vi kan se eksempler på lande, som gør det, og hvor det også fungerer godt. 

I Sverige er tandlægebehandlinger gratis for børn og unge helt frem til, at de fylder 23 år. Der er naturligvis delte meninger om, hvorvidt det er en god løsning for at få unge mennesker til at gå til tandlægen eller ej, men i vores naboland bliver det set som en form for investering i forebyggelse for at undgå fremtidige udgifter til behandlinger. 

Siden år 2018 har det i Sverige været gratis for unge at gå til tandlægen, indtil de fyldte 22 år, og i år 2019 blev det rykket endnu engang til den alder, der gør sig gældende i dag. Derfor kan børn og unge i Sverige komme gratis til tandlægen helt indtil, at de rammer de 23 år. 

Landets begrundelse for at det skal være gratis for børn og unge at komme til tandlægen helt ind i deres tyvere er, at de ønsker at den gode tandsundhed skal fortsætte ind i børn og unges voksenliv, og ligesom vi ser det i Danmark, så oplevede Sverige på samme måde, at egenbetaling hos tandlægen var en barriere, som var med til, at de unge mennesker ikke prioriterede deres tandlægebesøg.

Derfor er det vigtigt at de unge fortsætter med at gå til tandlægen

Nogle mennesker kan måske sidde tilbage med tanken om, at det kan være den unges eget ansvar, om han eller hun går til tandlægen eller ej. Og selvom det umiddelbart ikke ser ud til, at der er de store konsekvenser ved at skippe et enkelt besøg hos tandlægen eller to, så har det altså stor betydning for den generelle sundhed, hvis man ikke kommer afsted til tandlægen. 

Kommer man ikke til tandlægen jævnligt, så kan det altså have store konsekvenser for ens sundhed i fremtiden. Undgår man at komme til tandlægen, så vil skader og mulige sygdomme i munden for eksempel aldrig blive opdaget, og derfor heller ikke blive behandlet, som det skal. 

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account