Sådan får du det perfekte smil

Sådan får du det perfekte smil 2

I vores moderne samfund har jagten på et sundt og smukt ydre indtaget det danske marked. Efterspørgslen på kosmetiske behandlinger er stigende, fordi det i de fleste tilfælde er den bedste løsning. Mange almindelige mennesker ønsker at fremhæve deres træk, men føler ikke at makeup og cremer dækker deres behov. Et af menneskets mest iøjenfaldende træk er tandsættet. Et smil bruger vi til at udtrykke vores følelser og opfattelse af situationen og andre mennesker. Derfor er det også et af de ting man oftest vil lave om på eller få hjælp til at rette. Der er generelt mange muligheder på det danske marked, så hvis man ønsker at forbedre sit smil er der ingen grund til bekymring. Det viser sig sågar, at det efterhånden er blevet bredt accepteret at ville forbedre sit udseende. Følg med her og få tips til hvordan du får det perfekte smil!

Tandretning med diskret bøjle

Ønsker man et flot smil med pæne og lige tænder, tror de fleste at man er nødt til at få en synlig bøjle på. Men det er faktisk ikke altid sådan. De fleste børn der har skæve tænder vil allerede i folkeskolen få tilbudt en tandretning ved hjælp af togskinner. Hver enkelt tand bliver rettet ind, og resultatet bliver i sidste ende rigtig fint. Men hvis du som barn ikke har fået muligheden for at få bøjle på, kan det blive en udfordring at få en som voksen. Som voksen skal man selv betale for sin tandregulering, og det er i øvrigt ikke altid fedt at rende rundt med synlige togskinner. Heldigvis findes der andre metoder til det perfekte smil. En tandretning med invisalign er en optimal løsning for dig som gerne vil opnå det perfekte smil, men som gerne vil undgå den blændende og synlige bøjle. Invisalign-behandling er en usynlig bøjle som retter tænderne og giver dig præcis det smil du drømmer om. Bøjlen er en usynlig skinne som er udformet af gennemsigtigt plast, og naturligvis formet specifikt efter dine tænder. Den kan tages af og på, så du ikke er nødsaget til at have den på altid! Man modtager naturligvis en grundig undersøgelse af tænderne inden man påbegynder behandlingen, så der ikke opstår forhindringer på vejen. Dette er til dig der ønsker en diskret og nem tandretning!

Æstetisk tandpleje

Er du ikke ude efter at rette dine tænder, men blot ønsker at forbedre udseendet på dem eller dit smil, så er du måske ude efter en kosmetisk tandbehandling. Der findes mange typer af æstetisk tandpleje, og det dækker stort set alles behov. Er man interesseret i at fremhæve ens smil, kan man vælge at få tandsmykker eller tandblegning. Et tandsmykke er et smykke der fremhæver smilet og skaber et personligt udtryk. Ligesom med øre- eller fingerringe kan man selv vælge størrelsen, formen og farven på smykket og det sidder ikke fast for evigt. Tandsmykkerne limes nemlig på tænderne, men kan efter eget ønske tages af uden at tanden tager skade. Er man interesseret i en tandblegning, kan det også være med til at fremhæve det perfekte smil. En tandblegning gør tænderne hvidere, så man lægger mærke til dem når man smiler. Det er som udgangspunkt ikke farligt og skader heller ikke tænderne ummidelbart, men det anbefales at man går til sin egen tandlæge og rådfører sig inden man får en kosmetisk tandblegning. Det er fordi det er en kemisk process med det aktive stof brintoverilte, som altså kan skade tændernes emaljeoverflade. Derfor bør man også grundigt overveje hvor ofte man ønsker at få det lavet. 

Mindre og større tandreguleringer

Har man ikke et ønske om at rette for meget på sine tænder, kan man heldigvis også nøjes med de enkelte punkter man ønsker at forbedre. Et tandregulering kan eksempelvis afhjælpe mellemrum mellem tænderne, som du eventuelt ønsker at lukke helt eller delvist. Det kan også være at man ønsker at reparere mindre skader på tænderne, som når man knækker et stykke af sin fortand. Her kan man med porcelænsfacader skabe et naturligt pænt og ekstremt holdbart resultat, som er med til at skabe det helt perfekte smil. Med disse porcelænsfacader kan man korrigere alt fra slidt tandemalje, uensartede tænder, fyldninger, mellemrum mellem flere tænder, samt brud og revner på tænderne. Det er et kosmetisk indgreb der skaber et flot og harmonisk smil, uden at gennemgå større behandlinger. Derved eliminerer man også risikoen for et større indgreb, og man får på samme tid dækket sine behov. Det er dog i de fleste tilfælde kun nødvendigt, hvis tandsættet ikke af sig selv er velfungerende eller æstetisk tilstrækkelige for personen. Men når man først har valgt denne form for behandling, vil resultatet holde i op til 15 år. Uanset hvilken løsning man vælger, skal man altid huske på at tænder altså ikke vokser ud igen. Man skal altid rådføre sig med egen tandlæge eller tandpleje, før man begiver sig ud i tandrettelser, tandblegning eller porcelænsfacader. 

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account