Agersø Kro – Så Lidt og så godt

Agersø Kro - Så Lidt og så godt 2

Hvis man hører til sejlerfolket eller den del af befolkningen der nyder at besøge vores mange smukke småøer, så er et udsøgt gastronomisk udflugtsmål den smukke Agersø, som ligger i det nordvestlige hjørne af Smålandshavet.

Kommer mand fra landsiden, så kører man til Skælskør og derfra til Stigsnæs Havn, hvor man tager færgen (med eller uden bil) til Agersø. Fra havnen er der kun 10 minutters gang til den gamle Agersø Kro, som er blevet restaureret og stadig bliver det.

Vi ankom til havnen Store Bededag her i 2011 og efter en lille gåtur gennem den idylliske by, så dukkede kroen op på højre side med skilte der fortalte, at her er der både vinhandel og gastronomi. Gårdhaven var halv fyldt og et hurtigt blik over bordene bekræftede, at vi ikke var gået forgæves. Egentlig var vi ikke sultne, men for hyggens skyld ville vi spise lidt let med en kold pilsner som tilbehør. Værtsparret tog imod med god humor og bænkede os med et menukort i hånden.

Valget faldt hurtigt på en sildetallerken med 3 slags sild med hjemmebagt rugbrød – og øllet som sædvane – en pilsner og en Classic. Her trådte værten i karakter – vi kunne da ikke besøge Agersø uden at smage det lokale bryg, som kun sælges på kroen. Øllet blev solgt som en mellemting mellem pilsner og Classic. Det var ganske rigtigt, men med en mellemklar gylden farve der havde en snert af hvede – lige i plet til mine smagsløg.

Så kommer sildetallerkenen på bordet, flot anrettet med 4 krukker. Forst en lækker fast marieneret sild med løgringe pyntet med dild og en hel kapers. Brødet var blødt uden at gå i stykker og helt utroligt velsmagende.

Den næste sild var en karrysild pyntet med æg, tomat og bredbladet persille. Igen med en smag som var lidt bedre end det forventede.

Finalen var Christiansø-pigens sild med rødløg, dildstilke og tomatbåd uden skin og hertil en hjemmelavet Creme Fraiche. Kendere vil vide at netop Christiansø-pigens sild kan være både sej og senet, men denne her sad lige i plet.

Det hele var så utroligt velsmagende og prisen: 78,- for denne gastronomiske sildetallerken – det var bare i orden. Så går turen til Agersø, så snyd ikke dig selv for kroen.

Du kan finde flere oplysninger på: www.agersoekro.dk

Denne anmeldelse er indsendt af Torben Johansen.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account