Hvad kendetegner skandinavisk stil?

Hvad kendetegner skandinavisk stil? 2

Dette indhold er sponsoreret

Vi er alle vilde med den skandinaviske stil og dens æstetik, men hvad er det nu lige den omfavner? I denne artikel kommer vi ind på nogle af de ting, der kendetegner den skandinaviske stil, så kan du blive inspireret, bruge det i egen indretning, eller blot blive klogere på den skandinaviske æstetik.

Minimalisme

Minimalisme er et gennemgående element i den skandinaviske stil. De mest tjekkede rum går efter princippet ‘lidt men godt’. Hvis du selv kunne tænke dig denne minimalistiske boligindretning er det godt at tænke funktionalitet af rummet, samt begrænse sig selv i brugen pynteting og -møbler.

Naturmaterialer

Naturmaterialer, og især træ, er et af de største kendetegn indenfor skandinavisk boligindretning. Generelt handler meget af den skandinaviske stil om at bringe naturen indenfor i hjemmet, og derfor er der en stor brug af naturmaterialer i alle slags møbler. Dette er et element der er nemt at integrere i alle rum. Roon og Rahn laver smukke entremøbler i naturmaterialer og By Wirth laver fine ting til både køkken og bad i træ. 

Lyst

I de skandinaviske hjem er det ideelt med så meget lys som muligt. Derfor ser vi i meget skandinavisk nybyg, hvordan vinduespartierne bliver større og større. Det er nemlig det naturlige lys, der giver den helt rette skandinaviske setting, og derfor handler det om at få så meget af det, og få så meget ud af det som muligt. Et godt tip er også at inkorporere spejle i indretningen, på den måde får man reflekteret det naturlige lys rundt i rummet. Man kan blandt andet finde flotte spejle i lige den størrelse og farve man ønsker hos AYTM.

Klassikere

Den skandinaviske stil starter selvfølgelig også med inddragelsen af en masse klassikere; såsom møbler af Hans J. Wegner, Børge Mogensen eller Arne Jacobsen. Disse klassikere, i form af møbler, er ikke helt billige, men man betaler til gengæld for kvalitet og tidløst design. En anden, og mindre dyr, måde at inddrage klassikerne på er igennem de små dekorative elementer. Man kan for eksempel inddrage de fine figurer fra Kay Bojesen og vække lidt dansk nostalgi.

Vi forstår godt, at mange forsøger at opfange den skandinaviske stil i egen indretning. Den er ikke til at tage fejl af, og man går ikke galt i byen med den. Hos Roomformore.dk finder du mange skandinaviske brands, der passer perfekt ind i den skandinaviske stil, så det er et godt sted at starte.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account