Glögg a´la Café Åbenrå

Tre glas gløgg med krydderier og tørrede frugter

På det hedengangne Café Åbenrå, med den besynderlige adresse Åbenrå i København, fik jeg for en del år siden serveret den bedste glögg!

Café Åbenrå lavede sin egen glögg essens, og kom rosiner i portvin, ét helt år før jul! Som ejeren sagde til mig;” …så er du jo alligevel igang med alle krydderierne osv” – og det er jo så sandt som det er sagt. Det er dog kun lykkedes mig et enkelt år, at være så forudsigelig, men vil dog sige, at den sagtens kan laves en måneds tid før den skal drikkes. Netop nu er alle ingredienserne jo i supermarkederne. I år vil jeg lave en ekstra flaske essens til næste år, for det smager vitterlig rigtig rigtig godt, når det får lov at trække så længe!

Jeg kan på det varmeste anbefale, at lave sin glögg selv, det er en hel anden smags oplevelse!

Her får du den “hemmelige” opskrift:

  • ½ liter vodka
  • 10 små stænger kanel
  • 20 kardemommefrø
  • ca.7 cm frisk ingefær i tynde skiver

Hældes på et mørkt glas m. tætsluttende låg (hvis ikke du kan finde et sådan, hæld da på en flaske/glas og dæk det til med et mørkt klæde) og stil det mørkt til det skal bruges.

Kom samtidig rosiner i et glas og hæld portvin over.

Når du skal lave selve glöggen, hælder du 1 flaske rødvin, ½ dl essens samt 5 cl portvin i en gryde, og varmer langsomt op. Kom rosiner og mandelsplitter i efter smag og behag. Du kan spæde glöggen op alt efter hvor stærk du ønsker den, det kan være der skal en sjat sukker i, eller et skvæt snaps…kom meget lidt i af gangen, og smag til.

Skål & glædelig for-jul!

2 Kommentare
  1. Lars B 14 år ago

    Hejsa.
    Jeg havde tænkt mig at give mig i kast med denne opskrift.
    Lige for at være sikker:
    Kardemommefrø er de små frø indeni selve kardemommekapslen. Og det er altså de frø jeg skal bruge 20 stk af ?

  2. Author
    Nada 14 år ago

    Hej Lars B.

    Jeg kommer hele kardemomme kapsler i, men kan være at det oprindeligt er ment som selve frøene..??
    Jeg tror at kapslerne frigiver rigelig smag – især hvis du sætter ekstrakten i gang allerede nu;-)

    Glæder mig til at høre hvad du synes om den, næste år!

    Godt nytår.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account