Sådan får du styr på julefrokost-maden

Står du for årets julefrokost? Så er det vigtigste punkt på listen uden tvivl julefrokost-maden. Der er nemlig ikke noget som god julemad, og du har brug for lækker mad til at komplimentere din julebryg. Læs med her for at få gode råd til den bedste julefrokostmenu!

Hvad er god julefrokost-mad? Det er ligesom med maden juleaften et individuelt spørgsmål. Alligevel er der en række klassikere, som du aldrig går galt i byen med. Og hvis du gerne vil imponere dine glade gæster, er det et godt sted at starte.

Vi har samlet nogle af de bedste og mest elskede julefrokostretter til dig herunder. Kig dem igennem for at finde det, der vil passe godt som maden til din julefrokost!

Vælg det rigtige pålæg til brødet

Godt rugbrød og lækkert franskbrød fra bageren står ofte på bordet på dagene efter juleaften. Men hvad skal du komme på brødet? Det er det store spørgsmål, og det er det, du skal have styr på inden julefrokosten.

Her er nogle af vores forslag til let og lækkert julefrokost-pålæg:

  • Varm leverpostej er en dansk klassiker, og det er superlet at lave – husk blot bacon på toppen.
  • Rejer og æg smager enormt godt på et stykke nybagt franskbrød og med et lille skvæt citronsaft.
  • Laksesalat kan købes i de fleste supermarkeder, men det er også til at lave selv i dit eget køkken.
  • Frikadeller er endnu en dansk genganger, og du kan med fordel krydre dem med julekrydderier.
  • Medisterpølse er en fast del af julefrokost-maden i mange danske hjem, og det passer også i dit.

Vælg 2-3 af disse forslag, og så har du et godt udgangspunkt for en festlig julefrokost med god mad.

Brug rester fra juleaften til julefrokost-mad

Julefrokosten startede jo oprindeligt for at få bugt med alle resterne fra juleaften – og den tradition fortsætter i dag. Derfor bør du altid inkludere rester af julemenuen, når du skal vælge julefrokost-maden.

Her er noget af den bedste julemad at have på bordet til frokosten:

  • Flæskestegen tager sig godt ud på et stykke rugbrød eller genopvarmet med brun sovs.
  • Rødkål kan bruges med flæskesteg eller frikadeller på rugbrødet eller spises som tilbehør.
  • And kan ligesom flæskestegen kommes på brød eller genopvarmes og spises med god sovs.
  • Risalamande er perfekt til dessert, og I kan endda komme en ny, hel mandel ned i den igen.

Lad alle bidrage med en ret

Husk, at du ikke behøver at stå med al julefrokost-maden alene. Det er oplagt at bede dine gæster bidrage med én ret hver. På den måde kan de også komme af med deres rester, og I får et endnu større og mere varieret julefrokostbord.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2021 Madmagasinet

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail og vi vil svare så hurtig som muligt

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account