Mums Bar & Kitchen – Ny restaurant i København

Hyggelig restaurant med moderne indretning og belysning.

Mums Bar & Kitchen: ren smag

Et hold dedikerede entreprenører/ restaurationsfolk trækker på deres internationale erfaringer, fra bl.a. Londons pulserende Soho distrikt, for at skabe en unik restaurant der fokuserer på smag, skønhed, bæredygtighed og service, som er mættet med god stemning, og ikke efterlader voldsomme smerter i pengepungen. Kvalitet og værdi er to begreber som sjældent går hånd i hånd, derfor lægger Mums alle kræfter ind på at give vores gæster den bedst mulige kulinariske oplevelse.
Nyd vores fine and med kumquats og pistacie under en funklende lysekrone, hyg dig i stolehjørnet med en drink eller hæng ud i baren og få mikset en herlig cocktail til god musik.

Mums køkken: klassisk og moderne

Køkkenchef Jakob Koch Nielsen om Mums køkken:
”Køkkenet kombinerer fremragende råvarer med en smule teknik og håndværk, så resultaterne bliver særdeles velsmagende retter, der serveres med kærlighed i skønne anretninger. Vores køkken er både simpelt og komplekst. Smagssammensætningerne er klassiske og gennemprøvede med base i middelhavsområdet, hertil har vi tilføjet moderne teknikker og trends for at appellere til den moderne gane. Mums er et køkken med spændende kontraster; vi er klassiske men moderne, vi er friske men vellagrede, vi er middelhavsinspirerede men lokale, vi er simple men komplekse og endelig er vi høj kvalitet og god værdi.”

Historien om Mums: bæredygtighed og dansk design

Den letteste smutvej mod velsmag er at bruge lokalt og friskhøstet grønt. I dag er en gulerod er ikke bare en gulerod, den har en historie og der skal træffes et valg når man køber, eller skaber et produkt, derfor vælger køkkenet med omhu de bedste ingredienser fra både lokale og europæiske producenter. Gode råvarer ligger til grund for velsmag. For at sikre dette har vi oprettet et samarbejde med allestedsnærværende Søren Wiuff og Ask fra Kiselgården, samt svampe og urtesamler, Alexander Damsbo. Disse dygtige mennesker gør os i stand til at føre et køkken som er sæsonbetonet, lokalt, bæredygtigt og friskt.

Allerede da vi rykkede ind i de rå lokaler i Teglgårdsstræde fandtes der en del ressourcer som kaldte på at blive anvendt. Vi byggede smukke hylder og møbler af jerntræ fra Køge Havn, brækkede gulvet op og brugte det til dække væggene med stemningsfulde træmontager og benyttede genbrugstræ til resten. Lokalerne er indrettet med fine detaljer: danske teaktræsstole fra 1950’erne og 60’erne, fra loftet hænger klassiske københavnske gadelamper, og en smuk snefnug lampe fra en kaffesalon i Wien oplyser restaurantens hjerte. Med bæredygtig omtanke har vi sat os for at skabe et levende rum, der er indbydende og behagelig for øjet.

Holdet bag Mums: Erfaringer fra Rio, London & København

Jakob Koch Nielsen
Jakob tilbragte de første 8 måneder af sin læretid i London, hvor han arbejdede på city restauranten 1 Lombard Street og Graze. Læretiden i Danmark tilbragte han primært i Boris Buonos køkkener. Først på Hansens Køkken og Bar og siden hen på Bottega, hvor han blev udnævnt til køkkenchef inden han var færdigudlært. Siden har Jakob blandt andet tilbragt et år hos den prisbelønnede gourmetgrønthandel, Din Baghave, som daglig leder.

Francisco Brasileiro
Francisco begynde sin karriere i Rio de Janeiro, hvor han bl.a. åbnede Lab, en konceptuel restaurant. Han flyttede til London hvor han bestyrede barer som Below Zero (2005) og The Pigalle Club (2006). I 2008 blev han leder af The King’s Cross Grille. Francisco flyttede til Danmark og var med til at udvikle Dub og Mono Bar, hvorefter han blev rekrutteret til TS Bar. Han blev bestyrer af baren, som modtog prisen for bedste natklub i 2010/ 2011.

Richard Moule
Britiske Richard begyndte sin karriere med at arbejde for den anerkendte restauratør og kok Andy Hemingway. I London har han arbejdet han på forskellige natklubber og barer i byens festcentrum Soho, og bl.a. bestyret Absolut Ice Bar (2005), og den prisbelønnet cocktailbar Eclipse Bar (2006). I 2009 kom Richard til Denmark for at hjælpe Thomas Madvig og Sten Nygaard åbne TS Bar.

Oliver Kilian
Er entreprenør og var ophavsmand til den populære Mono Bar. Oliver har igennem 20 år startet en række unikke initiativer i både København og Berlin bl.a. beklædningsfirmaet Indigo. I dag leder Oliver lejlighedsudlejningsfirmaet hay4you.

Information:
Mums Bar & Kitchen
Teglgårdsstræde 8a
1452 København K

Åbningstider: Tirsdag – Lørdag kl. 17.00 – 00.00
Telefon: 74 56 88 88
Web: www.mums-cph.com

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2025 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account