Groft Ølandshvedemel fra Aurion

Logo for MadMagasinet.dk

Jeg har bagt brød i mange år, men har indenfor det seneste år eksperimenteret en del med bageteknik, melsorter, forskellige slags korn og ikke mindst debuteret med min egen surdej. Nu er det blevet så fast en del af min madlavning, at jeg hver anden, eller hver tredie dag, slår en dej sammen og oftest stiller den til koldhævning natten over.

Sidste skud på stammen af spændende melsorter er Ølandshvede fra Aurion. Ølandshveden stammer, som navnet angiver, oprindelig fra Øland, men dyrkes nu af en del danske økologiske landmænd. Ølandshveden, er set med økologiske briller, en genial kornsort da den udkonkurrerer ukrudtet af sig selv!

Ølandshveden har et meget højt protein- og gluten indhold og har en rigtig god bageevne.

Jeg kan virkelig anbefale, at bage med Ølandshvede. Brødet får en smuk brun farve og en sødlig smag. Man skal dog være opmærksom på, at dejen ikke skal efterhæve for længe, da glutenstrukturen i melet gør, at den ved for længe efterhævning mister luften og bliver tung.

Aurion er et bageri beliggende i Hjørring, der bygger på biodynamiske dyrkningsprincipper. Hvis du ikke bor i nærheden af Hjørring, hvor bageriet og butikken ligger, kan du købe en del af deres produkter i helsekostforretninger landet over.

Se forhandler oversigt på Aurions hjemmeside.

1 Comment
  1. Maria 12 år ago

    Hej LacucinaNada

    Jeg har ligesom dig eksperimenteret med mel igennem flere år. Mit sidst ‘skud på stammen’ indenfor bage-eksperimenter er at bruge friskmalet mel – og det kan virkelig anbefales! Det er lidt en dyr fornøjelse med indkøb af en hjemmemølle og man sparer ikke ret meget på selv at male det. Jeg har fundet en lille bod (Falslevgaard Mølle) på ingerslev marked i Århus, som netop sælger friskmalet mel af forskellige gamle kornsorter. De havde endda flere typer jeg aldrig har hørt om før.
    Hvis man kommer langt fra Århus kan man finde deres mel i deres webshop ( http://shop.falslevgaard.dk/ ) dog til en lidt dyre pris

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account