Mexicansk mad, du sikkert ikke kender

Hvis jeg siger ’mexicansk mad’, hvad siger du så? Formentlig noget med tacos, tortillas eller chili con carne. Og selvom disse retter smager himmelsk, så findes der mange andre mexicanske retter derude, som bare venter på at blive smagt i vores lille land. En af dem er mexicansk majssuppe, og den kan du læse meget mere om her. 

Mexicansk majssuppe er en fantastisk ret baseret på – du har måske gættet det – majs. Retten egner sig rigtig godt til de kolde dage, fordi den har masser af fylde, varme og smag. Og så er den superlet at lave.

Suppen kaldes også Elote.

Mexicansk suppe med majs

Der findes mange varianter af mexicansk majssuppe, men den vigtigste ingrediens er selvsagt majs. Også her kan du variere. Selvom friske majs er at foretrække, så kan du sagtens bruge dåsemajs og endda frostmajs til majssuppe. Fordelen ved dåse- og frostmajs er, at retten bliver meget budgetvenlig, og du kan lave store mængder for få penge.

I bund og grund kan du selv vælge, hvilke krydderier du vælger at krydre din majssuppe med, men hvis den skal smage af Mexico, så bør du som minimum tilføje:

  • Spidskommen
  • Chili
  • Paprika eller røget paprika
  • Stødt koriander

Med eller uden kød

En anden skøn ting ved en mexicansk majssuppe er, at den også kan udgøre et fantastisk vegetarisk måltid. Om du er fuldbyrdet vegetar eller bare forsøger at skære ned på dit forbrug af kød, egner denne ret sig perfekt.

Hvis du gerne vil have kød, kan du tilføje trevlet kylling eller store, flotte rejer til sidst. Oven på suppen kan du tilføje de toppings, du bedst kan lide. Det kan f.eks. være:

  • Friskrevet kvalitetscheddar
  • Cotija, som jo er en mexicansk ost
  • Frisk limesaft eller revet skal
  • Cremefraiche, gerne fuldfed
  • Jalapenos i skiver, friske eller syltede
  • Frisk koriander eller persille
  • Mexicanske, knuste tortillachips
  • Tortillapandekager i strimler

Du kan også putte friske majs i selve suppen for at give noget struktur og konsistens. Fløden kan erstattes med kokosmælk, hvis suppen skal være vegansk.

Den perfekte comfort food

Denne mexicanske suppe er et helt fantastisk bekendtskab, som du aldrig slipper, når først du har prøvet den. Den er fyldig, fed og fuld af smag. Og så er den mættende på den gode måde.

Så hvis du gerne vil udvide dit gastronomiske repertoire, eller bare er blevet lidt træt af spaghetti med kødsovs, så giv mexicansk majssuppe et forsøg. Det kommer du ikke til at fortryde!

1 Comment
  1. Jan 3 år ago

    Tak for en god opskrift 😉 Jeg synes den er bedst med oksekød – lavede den både uden og med.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account