Regionalt kokkebrag afgjort tirsdag aften

Regionalt kokkebrag afgjort tirsdag aften 2

Bæredygtig adfærd, kreativitet og sparsommelig var nøgleordene for deltagerne i kokke-konkurrencen Baltic Cooking, som blev afviklet tirsdag 15. maj og afsluttet samme aften med spisning og præmieoverrækkelse. Regionale råvarer som porreaske, svinekæber, humle og torsk var blandt ingredienserne, da syv restaurationskøkkener og ét kokke-elevhold fra Region Sjælland kæmpede om smagsdommernes gunst og titlen som vinder af Baltic Cooking 2012.

– Der er flere gode grunde til at have en konkurrence som denne, siger Karin Melbye Holm, direktør i Østdansk Turisme.
– Først og fremmest så viser den med tydelighed, at Region Sjælland er et skatkammer, når det gælder gode råvarer og fødevareproducenter, og at vi har restauratører, som formår at omsætte råvarerne til sublime måltider. Dernæst sætter den fokus på innovation og udvikling, hvilket er et centralt emne for hele turismeerhvervet i vores region, fortsætter hun. Østdansk Turisme er partner i projektet GRO (Grønne Regionale madOplevelser), som står bag eventen.

En øjenåbner

Katia Østergaard, adm. direktør i HORESTA, sad med i dommerpanelet og lagde i sin tale ikke skjul på sin begejstring:
– Jeg synes, det er et fantastisk godt eksempel for vores branche og et eksempel til efterfølgelse i hele landet. Det har været en fantastisk smagsoplevelse. Jeg er opvokset på Lolland, men det har været en øjenåbner for mig, at området her har så meget at byde på, sagde hun.

Regionalt kokkebrag afgjort tirsdag aften 3Vinderen af konkurrencen blev Restaurant Svanen på Hotel Maribo Søpark med køkkenchef Anders Bach, som leverede “malt/honningporcheret svineryg med Nysted-svunget slikporre samt asparges, spæde skud fra Knuthenborg jord, hertil Krenkerup sauce”.

Udfordrende betingelser

Konkurrencen indebærer nogle særlige udfordringer for de deltagende kokke: Retten skal være udviklet af kokkene selv, minimum 75 af råvarerne skal være regionalt produceret, og produktionsprisen per ret må ikke overstige 35 kr. Konkurrencen er udviklet i fællesskab mellem Østdansk Turisme og Allan Hansen, Horesta i Region Sjælland og er i høj grad inspireret af kokkekonkurrencen Ostseegerricht, som er et enormt tilløbsstykke blandt restaurationerne på nordkysten i Slesvig-Holsten og i år fejrer 30 års jubilæum

Baltic Cooking blev afholdt på uddannelsescenteret CELF i Nykøbing Falster i samarbejde med skolens afdeling ”Mad til Mennesker. Uddannelsescentret deltog selv med et elevhold som indtog en flot tredjeplads i dagens maddyst. Andenpladsen blev i øvrigt tildelt La Comida, Nykøbing Falster.

Alle får lov at smage

De meget roste konkurrence-retter kan nydes af alle den kommende tid. De deltagende restauratører har nemlig forpligtet sig på at have deres konkurrence-ret på menukortet sommeren igennem. Så hvis man vil gå efter en madoplevelse lidt ud over det sædvanlige i de kommende måneder, er det blot at kigge på deltagerlisten.

Billederne er taget af fotograf: Aynia Brennan.

FAKTA:

Dommerpanel ved Baltic Cooking 2012:
Nadia Mathiasen, Journalist & webredaktør, Smag & Behag
Bi Skaarup, Madhistoriker
Birgitte Blands Søndergaard, Frk. Kost – Czarens Hus
Dorte Kofoed, faglærer, CELF
Katia Østergaard, adm. direktør i HORESTA

Deltagere ved Baltic Cooking 2012:
La Comida, Nykøbing F.
Hotel Falster, Nykøbing F.
Den Gyldne Svane, Middelaldercentret, Nykøbing F.
Restaurant Svanen, Hotel Maribo Søpark, Maribo
Restaurant Fjorden, Nakskov
Hotel Nørrevang, Væggerløse
Skovridergaarden, Nakskov
Elevhold, CELF, Nykøbing F.

Om Baltic Cooking:
Baltic Cooking er en del af projekt GRO (Grønne Regionale madOplevelser) i Region Sjælland. GRO er støttet af Vækstforum Sjælland, Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Video fra dagen på CELF’s Facebook-profil: http://www.facebook.com/pages/CELF/194759403902302

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2022 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account