Bradepandekage m.blommer og marcipan

Skål med æbler og kagedej

Jeg havde bestilt en hel pose blommer fra Aarstiderne for et par uger siden, med det formål at lave bla chutney. Men kunne ikke dy mig for også, at bage en kage med blommer, det blev til denne lækre og meget saftige bradepandekage:

Det bliver til en lille bradepande.

Ingredienser:

  • 200 gram kanelsukker
  • 4 æg
  • 200 gram flydende plantemargarine/smeltet smør
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl soyamælk sødet m.vanille/letmælk + tilsæt 1 tsk vanillesukker
  • 3 store modne blommer
  • 200 gram marcipan

Sådan gør du:

  • Pisk æg og kanelsukker sammen.
  • Tilsæt maraginen/smøret, og pisk det hele sammen.
  • Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og kom den i.
  • Kom melet i, lidt af gangen og rør rundt i dejen. Tilsæt bagepulveret.
  • Skyl blommerne, skær dem i kvarte og skær stenene ud. Kom blommebådene ned i dejen og rør forsigtigt rundt med en dejskraber.
  • Rør mælken i dejen.
  • Beklæd en lille bradepande, eller en springform med bagepapir. Hæld dejen i.
  • Bag kagen v.200 grader i ca.30-45 min.

Kagen holder sig frisk i flere dage. Kan evt serveres med en klat flødeskum eller med fromage frais rørt med vanillesukker til.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account