Dette indlæg er sponsoreret
Der er noget helt fundamentalt rigtigt ved at producere sine egne råvarer. Det har mennesket gjort i tusindvis af år, og selv om det overhovedet ikke er nødvendigt, så er der stadig en stor tilfredsstillelse ved at gøre det.
Du kan dyrke frugt og grønt, hvis du har et stykke jord at gøre det på, og du kan også supplere din køkkenhave med et drivhus.
Dermed kan du udvide sæsonen for frisk frugt og grønt, og du får mulighed for at dyrke flere sorter.
Drømmen om et drivhus
Hører du til de mange, der drømmer om at have et drivhus? Så kan det jo være, at du skulle skubbe lidt til skæbnen ved at arbejde på at realisere den drøm. Inden du gør det, kan du med fordel overveje, hvilken slags drivhus det skal være.
Drivhuse findes i et hav af varianter, og det findes i et hav af størrelser. I forhold til designet afhænger det af smag og behag og af dit budget. I forhold til størrelse så spiller det ind, hvor stor din have er.
Hvilen slags drivhus skal det være?
Du har mange slags drivhuse at vælge imellem. Nogle er ret enkle i opbygningen, og andre er som orangerier og fungerer nærmest som en tilbygning til dit hus. Nogle drivhuse skal stå på et støbt fundament af beton eller af mursten, andre bliver monteret på en metalramme, som står direkte på jorden.
Uanset hvor stort og for fint et drivhus du vælger, så vil det altid kunne give dig nogle dejlige råvarer, som bliver både større og mere smagfulde end dem, du kan dyrke på friland.
Der er en helt særlig glæde ved hjemmedyrkede råvarer.
Hvordan skal drivhuset monteres?
Det kommer an på, hvilket drivhus du skal have monteret, om der skal støbes eller ej. Er der tale om et mindre og ret simpelt drivhus, så behøver det ikke et muret eller støbt fundament. Det er derfor ret lige til at gå til for en ikke-faglært.
Kommer du op i en størrelse drivhus, der kræver sådan et fundament, så stiller det større krav til dine håndværker-talenter. Du kan godt udføre sådan et arbejde selv. Det kræver, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan det gøres. Og helt vigtigt er det, at du sørger for, at fundamentet står i vater. Gør det ikke det, så vil alle glasstykkerne ikke kunne passe i rammerne.
Se en god vejledning til montering af drivhus, inden du overhovedet går i gang med projektet. Her kan du også bede om at få tre uforpligtende tilbud på prisen for monteringen fra en fagmand på montering af drivhus.
Det kan jo godt være, at du er mest tryg ved at overlade opgaven til en fagmand. Så kan du efterfølgende koncentrere dig om at bruge drivhuset.
Når du først har fået monteret drivhuset, så kan du også begynde at tænke på om du vil have noget ekstraudstyr til det. Der findes en masse smarte ting, som f.eks automatiske vinduesåbnere, vandingsanlæg osv.
Dyrk dine råvarer i dit eget drivhus
Det er toppen at kunne høste sine egne frugter og grøntsager. Det er der en helt særlig glæde ved. Når du har et drivhus, så øges dine muligheder for at dyrke noget, som kan være sværere at få i trivsel på friland.
Du kan naturligvis dyrke nogle klassikere som tomater, agurker, peberfrugter og så videre, men du kan også dyrke noget, som er mere eksotisk.
Det kan for eksempel være sådan noget som citrusfrugter, kiwifrugter, oliven og så videre. Skal de overvintre i drivhuset, så kræver det, at det kan blive varmet op. Er det ikke en mulighed, så må du bære planterne indenfor vinteren over.
Tænk på miljøet
Når du dyrker dine egne råvarer, så bør du også tænke på miljøet. Gøder du for eksempel dine planter, så sørg for at gøre det med noget, som er miljøvenligt. Der findes mange naturlige produkter, som du kan gøde planterne med.
Det er klart bedst for planterne, for det næringsmæssige, for dig og for miljøet. Når planterne har en begrænset mængde af jord at vokse i, så har de brug for at få tilføjet noget næring. Derfor er det godt at give dem det. Du bør bare vælge noget, som ikke på nogen måde er skadeligt for miljøet. Det er det miljørigtige valg.
Når du har passet og plejet dine grøntsager, så er der en ekstra stor glæde ved at kunne servere dem.