Et jernkomfur er både hyggeligt og bæredygtigt

Gryde på brændeovn med ild.

Dette indlæg er sponsoreret

Levende ild har altid en dragende effekt. desuden er det både hyggeligt og varmende. Der er meget godt at sige om levende ild. Mange har en åben pejs, en biopejs, en brændeovn eller et brændekomfur. 

Et brændekomfur har været kendt i mange generationer, men det har i mange år været helt erstattet af andre typer af komfurer. De elektriske komfurer har fordele i forhold til brændekomfuret.

Der er nu også fordele ved et brændekomfur, og efterhånden er der da også flere og flere forbrugere, der vælger sådan et. Det kan enten være som et supplement til et standard el-komfur, eller det kan være som det eneste komfur.

Vælg et støbejernskomfur

Et brændekomfur er typisk lavet af støbejern. Det leder tankerne hen mod gamle dage, og der findes da også mange nostalgiske modeller af jernkomfurer. Sådan et komfur vil dels give hygge og varme i køkkenet, og dels vil det være super godt at lave mad på.

Når jernkomfuret ikke længere er i brug, vil det have en lang og meget behagelig eftervarme. Det giver en ekstra og hyggelig sidegevinst ved at have et brændekomfur i køkkenet. Brug det også som en form for varmekilde, og brug det også til at varme vand på. Så har du det altid klar.

Lav mad på gammeldags manér

Det er fantastisk at lave mad på et brændekomfur. Det kræver selvfølgelig noget omstilling og lidt øvelse at få lært at udnytte komfuret bedst muligt. Men når du har lært at styre det og regulere temperaturen, så vil du opdage, at det er helt fantastisk at lave mad på.

Desuden er det super hyggeligt og charmerende med sådan et nostalgisk komfur. Du kan for eksempel sætte det op i et lidt primitivt sommerhus, hvor der ikke er elektricitet, eller du kan bare udskifte dit almindelige elektriske komfur med et, der kører på brænde.

Har du adgang til brænde, er det nemt at save og kløve den brændsel, som du har brug for til at drive komfuret, har du ikke det, så må du købe dig til brænde.

Find det rette brændekomfur

Disse støbejernskomfurer er blevet ret populære. Der er mange, der gerne vil leve mere bæredygtigt og i pagt med naturen. Du kan derfor finde flere forskellige modeller. Find et komfur, der i forhold til størrelse og kapacitet passer til dig og til det sted, hvor det skal stå.

Sæt dig nøje ind i, hvad det kræver at have et brændekomfur sat op. Har du mulighed for at installeret sådan et, så er det næste spørgsmål: hvilket komfur det skal være. Størrelsen og kapaciteten bør passe sammen med størrelsen på rummet eller huset, som det skal stå i. Desuden bør du også tænke på, hvor mange personer der er i din husstand. Komfuret bør hverken være for stort eller for småt i forhold til det.

Vær forberedt på, at det kræver noget tilvænning at skulle lave mad på et jernkomfur, men på sigt vil du blive rigtig glad for det. Det vil miljøet også.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account