Hvid chokolade risotto

Hvid chokolade risotto 2

Jeg elsker risengrød, og i særdeleshed ris a la mande, og selv om der er god tid til jul, så havde jeg lovet knægten at vi skulle have risengrød i dag. Da jeg havde sat grøden over og koge, stod jeg og tænkte på nogle af de muligheder der er med risengrød.

Der er selvfølgelig den klassiske ris a la mande, som er kold risengrød, der røres op med vanilie, sukker og pisket fløde, samt hakkede mandler.

En anden klassiker er klatkager, som også laves på kold risengrød. Der findes et hav af opskrifter på klatkager, men som udgangspunkt er det kold risengrød, der er rørt med æg, mel og vanile, og steges som små blinis’er på en pande. En anden version af klatkager, tager man æggeblommerne og røre sammen med risengrøden, og pisker æggehviderne stive med lidt sukker, og vender i grøden, og steger dem på panden.

Men nu er det hvid chokolade risotto det skal handle om. Det består i alt sin enkelthed af risengrød og hvid chokolade, men det smager fantastisk.

Hvid chokolade risotto

  • Varm risengrød
  • Hvid chokolade
  • Vanilie

Hak hvid chokolade og læg det i en skål, hæld den varme risengrød på, rør rundt og smag til med vanilie. Dæk den godt til, og stil den i køleskabet til den er helt kold.

Den kan spises som den er, eller med lidt reven chokolade over. Du kan også serverer et stykke af verdens bedste chokoladekage til. 🙂

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account