Babette – 20 år med god smag

Restaurant Babette i Vordingborg kan i juni fejre noget så sjældent i restaurationsbranchen som 20 års jubilæum, og oven i købet med samme ejere og samme køkkenchef og restauratør (det er nemlig de samme). Helt præcist 5. juni er det nemlig 20 år siden Vivi Schou og Henrik Pedersen prøvede om vingerne kunne bære og præsenterede en gourmetrestauant i Vordingborg. Egentlig er det historien om humlebien, som heldigvis ikke er klar over, at den kan flyve…

Men flyve kunne både Vivi og Henrik, og i løbet af de 20 år er Restaurant Babette vokset til både at være et fyrtårn i dansk gastronomi og samtidig har man bevaret fødderne på jorden og tilknytningen til lokal­området ved bl.a. at tilbyde muligheden for at stikke hovedet indenfor og nyde et par havfriske fisk til en pris, som sagtens kan konkurrere…

Jubilæumsmenu med 20 små serveringer

Et 20 års jubilæum skal naturligvis fejres, og derfor har Vivi Schou sammen med sine medarbejdere sammensat en særlig jubilæumsmenu med 20 små serveringer, hvor mange af restaurantens trofaste gæster vil kunne genkende flere Babette-klassikere. Nye gæster kan så tilsvarende glæde sig til at opleve den form for gastronomi og servering, som har sat Babette på det danske gourmet-landkort og resulteret i stribevis af fornemme anmeldelser, kokkehuer og mange andre former for rosende ord.

Udover anmeldelserne har både Vivi og Henrik modtaget flere priser, bl.a. Champagneprisen til Vivi i 2009 og titlen som Årets restaurantchef til Henrik i 2007. Babette har været Årets restaurant, og medarbejderne har hevet medaljer hjem på stribe.

Jubilæumsmenuen serveres i både juni og juli måned frem til 16. juli og kan ses i sin helhed på restaurantens hjemmeside www.babette.dk.

Selskabsløven fra Sydsjælland…

Restaurant Babette er blevet en af de markante restauranter, både når det gælder a la carte, og i lige så høj grad, når det handler om at køre selskaber for både private og erhverv. Gennem årene er det lykkedes restaurantchef Henrik Pedersen og hans team på både kokke-og tjenersiden at slå Babettes navn fast som garant for, at selskabet gennemføres til ug og skaffer både vært og gæster en fornem kulinarisk og vinmæssig helhedsoplevelse. Babette er fast samarbejdspartner med flere af landets store godser, ligesom man er tæt tilknyttet Glyptoteket, Statens Museum for Kunst og Øksnehallen, og gennemfører selskaber for både erhvervslivet, de kongelige, de adelige og rigtigt mange af de ganske almindelige… På årsplan har Babette gennemsnitligt 50.000 kuverter ud af huset, og spændvidden er stor; fra 2 personer til mange tusinde..!

Totaloplevelse…

En del af årsagen til Babettes succes ligger uden tvivl i evnen til at give gæsterne en totaloplevelse. At maden er i top er der ingen tvivl om. 2 x 5 kokkehuer i Politiken og masser af stjerner og roser i landets medier efterlader indtrykket af et køkken, hvor respekten for råvarerne og den gode smag står i centrum. Hertil kan lægges evnen til at matche maden med vine, som både formår at stå alene og i samspil med maden levere en oplevelse udover det sædvanlige. Det hele serveres af yderst kompetent personale, uddannet, trænet og overvåget med sikker og fast hånd af Henrik Pedersen.

En glad aften på Babette…

En af Babettes store succes’er er det, som Henrik Pedersen kalder for en glad aften på Babette. Det er en aften i tryghedens tegn, hvor man uden ubehagelige overraskelser får 5-6 retter dejlig mad, skønne vine, kyndige kommentarer og en god kop kaffe til at slutte af på. Prisen ligger fast på 1200 kr. pr. kuvert og det kan sagtens konkurrere med de langt højere priser i hovedstaden, og det er sikkert sammen med den gode mad årsagen til, at Babette stadig efter 20 år er i stand til at begejstre gæster fra hele landet.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account