Bordpynt og lokaledekoration til konfirmationen

Når konfirmanden skal fejres, handler det ikke kun om telegrammer, gaver og mad. Det handler også om udsmykning af festlokalet og bordpynt, der passer til en konfirmation. Skal din søns eller datters konfirmationsfest være uforglemmelig, så læs med herunder, og find ud af, hvordan du skal pynte og dække op.

Kender du det, at du ankommer til en fest, og allerede udenfor ved indgangen er der dekoreret med flag, blomster og balloner? Det ser lovende ud, ikk’?. Indenfor er der også pyntet op efter alle kunstens regler. Og middagsbordet ligner en million.

Du føler dig bare helt igennem velkommen og kommer i feststemning med det samme. Det er dekorationer, udsmykning og pynt, der gør festen endnu festligere. Derfor er det også vigtigt med pynt til en konfirmationsfest.

Bordpynt til konfirmation

Men hvordan skal bordet dækkes og ikke mindst pyntes? Der er selvfølgelig visse praktiske ting, der skal være på et veldækket bord.

  • Dug i en neutral farve, så den ikke stjæler fokus
  • Servietter med servietring eller foldet elegant
  • Bordkort, så alle gæsterne kan finde deres plads
  • Tallerkener – brug eventuelt flot engangsservice
  • Bestik – eventuelt flere sæt, et til hver servering
  • Glas, der står, så der drikkes ”fra højre mod venstre”

Derudover skal du sørge for, at dine gæster har god plads. Og god plads svarer til, at der er ca. 60 cm til hver gæst at brede sig på.

Når ovennævnte ting er på plads, så kan du begynde at sætte dit personlige præg på bordet med ekstra bordpynt og på lokalet med en festlig udsmykning.

Bordpynten kan f.eks. være

  • Levende lys eller lys med ”levende” LED-lysflamme
  • Blomsterdekorationer – hjemmelavede eller købte
  • Pailletter, konfetti, glimmer og/eller en konfirmandfigur

Du kan også bruge indpakket slik i forskellige farver og strø dem ud over bordet.

Sådan pynter du op til konfirmation

Men selve lokalet skal også have en overhaling. Her vil dannebrogsflag være oplagt og også balloner. Gerne med helium i, så de kan svæve hen over det veldækkede bord og også være en del af bordpynten til konfirmationen.

Derudover kan du pynte konfirmandens stol med en overdådig stolesløjfe. Og du kan pynte op langs vægge og i loftet med guirlander og vimpler.

Bland ikke for mange farver sammen, når du pynter op, så bliver udtrykket forvirrende. Vælg i stedet for en enkelt eller to gennemgående farver, og suppler med nuancer, der matcher. Det er udsmykningen og bordpynten til konfirmationen, der skaber den festlige stemning. Så slå dig løs med både borddækning og -pynt samt lokaleudsmykning.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account