Menu og borddækning til brylluppet

Alle bryllupper er forskellige. Nogle foretrækker en intim og hurtig vielse på rådhuset, mens andre bruger årevis på at arrangere en kæmpe fest. De fleste bryllupper indeholder dog en form for spisning og en masse traditioner forbundet hermed. Du kan læse mere om det hele her.

For rigtig mange er et bryllup den største dag i hele deres liv. Det er en utrolig smuk dag, som også indebærer en stor mængde planlægning op til. For nogle tager det uger, for andre måneder – og for nogle et eller flere år.

En stor del af et klassisk, dansk bryllup drejer sig om det, der foregår omkring bordet. Det vil sige mad, drikke og selvfølgelig de sjove bordtraditioner. Hvis du vil lave en flot borddækning til dit bryllup, kan du læse guiden ’Borddækning til bryllup’ her.

En god bryllupsmenu

Hvis du planlægger at holde en stor bryllupsfest med masser af gæster, så har du sandsynligvis allerede overvejet menuen. Vi danskere elsker nemlig at samles omkring et godt måltid, og bryllupper er ingen undtagelse. Hvis du vil wow’e dine gæster, så er menuen et godt sted at starte.

En god bryllupsmenu består af tre, måske fire, retter eller serveringer. Nogle vil måske argumentere for, at der skal flere retter på menuen. Men serverer du for meget mad, risikerer du, at dine gæster er så stopmætte, at de næsten ikke kan rejse sig bagefter.

Derudover har du sikkert også en forventning om, at dine gæster skal danse og feste, og jo længere du trækker maden, jo kortere tid er der at feste i.

Bryllupsmenuen kan bestå af følgende elementer:

  • En appetizer, så gæsterne ikke sidder og bliver alt for sultne, mens de venter.
  • En forret, gerne noget let som fisk eller kold suppe.
  • En hovedret med kød og tilbehør, det kunne være oksemørbrad med pommes Anna og en sauce.
  • En lækker dessert, der ikke er for stor eller for tung.
  • En god vinmenu tilpasset retterne.

Traditioner

Der findes mange sjove traditioner til danske bryllupper. Derfor skal du som gæst holde godt øje med værterne, og som vært være bevidst om, at dine gæster formentlig kommer til at gøre følgende:

  • Slå i tallerkner – så skal I op på stolen og kysse hinanden
  • Trampe i gulvet – så skal I en tur under bordet og kysse
  • Kysse brud eller gom, når den anden er væk fra lokalet

Må I få en fantastisk bryllupsfest!

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account