Lækker sommersalat som tilbehør til grillmaden

De varme sommermåneder står for døren, og det betyder rosé, solbadning og grillmad. I dette indlæg får du vores bud på, hvordan du laver en lækker, blandet salat, som du kan servere til dit stegte element. Find inspiration til grillmaden og til en lækker sommersalat her.

Duften af grill er indbegrebet af dansk sommer, og det er umuligt at gå på gaden, uden at de karakteristiske noter af grillstriber og åben ild rammer næseborene.

Grillmad kan dog godt være tungt. En klassisk grillmenu kan se således ud:

  • Grillpølse
  • Kød og grillede grøntsager
  • Kartoffelsalat
  • Brød
  • Grillede bananer
  • S’mores (skumfiduser, chokolade og mariekiks)

Dertil serveres vin og kolde øl.

Du kan måske næsten regne ud, at det ikke er en menu, vi skal have ret mange gange på en uge, før det bliver lidt hårdt for kroppen. Hvis du vil grille hele sommeren, foreslår vi derfor, at du i stedet laver en let, blandet sommersalat som tilbehør til dit hovedelement. Så kan du også holde formen hele sommeren igennem.

En let sommersalat

Det smukke ved blandet salat er, at det er helt op til dig, hvad du vil putte i den. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til salat. Det, du ikke kan lide, kan du bare udelade, så du får den perfekte sommersalat.

Vi synes dog, en salat som minimum bør bestå af følgende elementer:

  • En grøn salat som base, f.eks. hjertesalat, crispsalat eller rucola
  • Et syrligt element som syltede rødløg eller små cornichoner
  • Noget sprødt, f.eks. agurk eller friske majs, du har tilberedt på kolbe
  • Noget sødt, det kunne være små cherrytomater eller revet gulerod
  • En fed topping, det kunne være fetaost eller ristede pinjekerner

Skal det være en ægte sommersalat, kan du tilføje frugt, f.eks. bær eller melon. Du kan også tilføje rester af kartofler eller kogte, grønne bønner, for at give lidt ekstra fylde.

Dressing til blandet salat

En salat er altid bedst med dressing. Men i stedet for at købe den færdige cremefraichedressing i supermarkedet, kan du prøve med en hjemmelavet vinaigrette med olie, citron og salt og peber.

En vinaigrette kan varieres på et utal af måder. Du kan f.eks. tilføje honning, hvis du vil have den sødere, eller udskifte citronsaft med eddike eller balsamico. Sennep giver et kick til dressingen, mens frugtsaft kan præge smagen i en bestemt retning. Med disse ord er du klar til dansk sommer.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2021 Madmagasinet

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail og vi vil svare så hurtig som muligt

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account