Tips og tricks mod tidsspild i hverdagen – lav en madplan eller kostplan

Tips og tricks mod tidsspild i hverdagen – lav en madplan eller kostplan 2

Med en madplan opnår du et bedre overblik over din kost og sikre dig samtidig en varieret kost, som er det aller bedste for din krop. Det er vigtigt at spise sundt, både for din psykiste og fysiske sundhed, som hænger stærkt sammen.

Sund kost og kroppen

Mange mennesker er i dag fokuseret på, at forsøge at lave forbedringer i deres kost. Overvægt og fedme er i den grad et stigende problem i Danmark, og vi har efterhånden alle sammen kendskab til de følgesygdomme, som kan komme i kølvandet på overvægt. Ovcervægt er dog ikke det eneste vi fokuserer på, da kosten også har stor betydning for vores sundhed. Man kan godt være normalvægtig, men spise usundt, så normalvægtige er ikke nødvendigvis sundere end overvægtige.

Hvis du er en af dem der mener, at din kost skal forbedres,, så er du ikke den eneste. Det er sandt , at  ”du er hvad du spiser”, og dit valg af fødevarer er afgørende for, hvordan du har det i løbet af dagen, hvor sund din hud ser ud, hvor meget energi du har og din krops evne til at bekæmpe sygdomme, samt din søvn. Sunde fødevarer har stor indvirkning på din krops sundhed. De styrker kroppems evne til at forebygge stress bekæmpe sygdomme, og samtidig holde dig i tip-top form, så du både ser godt ud, og føler dig på toppen.

Med en madplan opnår du et bedre overblik over din kost og sikre dig samtidig en varieret kost, som er det aller bedste for din krop.

Spar tid i hverdagen med en madplan

Ved at lave en madplan for hele ugen, får man ofte et bedre overblik og en plan man skal rette sig efter, hvilket ofte giver hverdagen mere struktur. En madplan giver ikke kun en et godt overblik, men også færre indkøb, da man på forhånd ved hvad der skal handles hele ugen. Sæt eventuelt en times tid af i løbet af weekenden og gør det til et hyggeprojekt, at planlægge ugens aftensmad.

Hvis man er smart laver man en dele af retterne på forhånd, så behoves aftensmaden overn i købet ikke tage en envighed. Flere som går meget op i deres træning, laver madplaner for hele dagen og ikke kun aftensmaden. Det gør de hovedsageligt fordi de ønsker at indtage den rigtige mængde protein osv. I forhold til den mængde træning de forventer at lave i løbet af dagen eller ugen.

Flere tror det er utrolig besværligt og tidskævende at skulle lave en madplan, men det behøves det overhoved ikke være. Fitnessformularen kan være med til at lægge en kostplan, som det også kan kaldes, hvis man ønsker at gå op eller ned i vægt. Der udregnes hermed hvor mange kalorier der skal indtages dagligt, for at man går sit eventuelle vægttab. Ud for det kan man så planlægge hvilket mad man kan indtage i løbet af dagen eller ugen. Her kan man også hente en madplansskabelon og opskrifter til  inspiration.

Læg eventuelt en cheatday ind i skemaet. Flere vælger at placere sin cheatday om fredagen, så man ekstra meget kan fejere, at det er blevet weekend.

Valget er dit – find din metode

Nogle beslutter retterne først, andre kigger katalogerne igennem, finder nogle gode tilbud og herefter beslutter sig ud fra dette, hvad de ønsker at spise i løbet af ugen. Man kan altid kigge på sunde alternativer af sine ynglingretter og kaste sig ud i nye spændende retter. Man kan på den anden side tjekke for eksempel Kvickly tilbudsavis, se hvad der er på tilbud og efterfølgende finde en ret, som du kan bruge de nedsatte agurker til. Det er ikke sværere end det du gør det til.

Kvickly har normalt en masse tilbud på årstidens frugt og grønt, som altid er vigtige ingredienser, når man ønsker en sund livsstil. Når madplanen er lavet, så ved man hvilke ingredienser der skal bruges hele ugen. Det kan derfor være en fordel at handle større ind, hvilket Kvickly er bedre velegnet til. Det er bekvemmeligt, særligt for travle børnefamilier, der derfor kan ordne alle deres indkøb og gøremål på én gang.

Hvis man går meget op i kvalitet og mindre op i kvantiet, så er skal man måske i stedet kigge sig engang om i Føtex tilbudsavis. Føtex har ofte tilbud på vare der er lidt mere til den kulinariske side. Det er derfor noget, som man i højere grad kan bruge som inspiration til de retter man finder på at lave. Her er der samtidig også en masse discounttilbud at indhente.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account